banner564

Adliye baskını

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten ve teröristler tarafından saatlerce rehin tutulan savcı Mehmet Selim Kiraz, ağır yaralı vaziyette kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Adliye baskını
banner598
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, dün saat 12.30 sıralarında avukat cübbesiyle adliyeye giren teröristler tarafından saatlerce rehin tutuldu. Yapılan görüşmelere karşın 6 saat boyunca eylemin sonlandırılmadığını açıklayan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıok, silah seslerinin duyulması sonrasında operasyon yapıldığını söyledi.
Romanya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklamada, ağır yaralı vaziyette Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Savcı Kiraz’ın başında 3, vücudunun değişik yerlerinde ise 2 kurşun yarası olduğunu,  2 teröristin ise öldürüldüğünü ifade etti. Savcı Kiraz, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

8 saat sürdü…
İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 8 saat süren rehine krizi polisin yaptığı operasyonla sona erdi. Operasyonda 2 terörist ölü ele geçirilirken rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 
Öğle saatlerinde başlayan rehine krizinin ardından adliyedeki duruşmalar ve diğer işlemler sonlandırıldı. Saat 15.00 sıralarından adliye tamamen boşaltıldı. Basın mensupları da giriş kattaki basın odasına alındı. 

Silah sesiyle birlikte operasyon başladı
Adliyeye giriş ve çıkışlar tamamen kapatıldı. Eylemcilerle saatlerce görüşmeler sürdü. Müzakereciler ile eylemciler arasında telefon görüşmesi sürerken savcının rehin tutulduğu odada akşam 20.15 sıralarında silah sesi duyuldu. Odadan silah sesinin duyulmasının ardından savcının odasının önünde hazır bekletilen özel tim ekipleri odayı basarak operasyona başladı. Patlama sesinin ardından silah sesleri duyuldu. Kısa bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu. Yaklaşık 20 dakika süre içerisinde bir kaç kez patlama ve çok sayıda silah sesi yankılandı. 
Operasyon sonunda eylemciler ölü ele geçirilirken savcı Kiraz’ın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Kiraz’ın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474