banner564

AFAD yetkilileri bölgede

Yamadi kampında kalan Türkmen ailelere çadır ulaştırıldı

AFAD yetkilileri bölgede
banner598
Türkiye, Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesine yapılan saldırılardan kaçan ailelere, olayın ilk andan itibaren insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Hatay, Yayladağı sınırının karşı tarafında bulunan Yamadi kampında kalan Türkmen ailelere yeterli miktarda aile tipi çadır, bebek ihtiyaç malzemeleri ve aile hijyen kitleri ulaştırıldı.
Suriye'nin Lazkiye kırsalında, son günlerde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Bayırbucak Türkmenlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgedeki Türkmen aileler köylerini terk etmek zorunda kalmış, 500 Türkmen aile Hatay, Yayladağı sınırının karşı tarafında bulunan Yamadi kampına yerleşti. Türkmen ailelerin insani ihtiyaçları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Hatay Valiliği'nin koordinasyonunda, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin yanı sıra ilgili STK'ların işbirliği ile olayların ilk anından itibaren karşılanmaya devam ediyor.
İlk günden itibaren bölgede bulunan AFAD yetkilileri, Türkmen ailelerin temsilcileriyle sürekli temas halinde olarak ihtiyaçları tespit etme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca sınırın sıfır noktasında, 7/24 faaliyet gösterecek bir AFAD koordinasyon merkezi kuruldu.
Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki Türkmen halka insani yardımları, bu bölgelerde iç karışıklıkların başladığı ilk günden itibaren devam etmektedir. 20 bin Suriyeli ve 33 bin Iraklı Türkmen ülkemizde yaşamakta, tüm insani ihtiyaçları karşılanıyor. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Suriye içine yapılan sıfır noktası insani yardımlar kapsamında da Suriye'deki yardıma muhtaç sivil halka bugüne kadar toplamda 1.136.383.787 TL değerinde 18 bin 695 araç insani yardım ulaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473