banner564

Afrin’den acı haber

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 22'nci gününde, 2'si kırıma uğrayan helikopterde, 9'u operasyonda 11 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı

Afrin’den  acı haber
banner598
Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı 22. gününde acı bir haber geldi. TSK Afrin operasyonlarında 9 askerin, düşen Atak helikopterinde ise 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK, “Zeytin Dalı Harekâtı’nın 22. gününde operasyonlarda 9 asker, düşen Atak helikopterinde 2 asker şehit oldu. Toplam şehit sayısı 11'e ulaşırken, 11 asker de yaralandı.  Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu birçok kritik noktayı terör örgütünden temizledi” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise düşürülen helikopterle ilgili yaptığı açıklamada, “Bunların bedelini ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ancak bunun bedelini misliyle değil kat ve kat fazlasıyla ödeyecekler” dedi. Öte yandan harekât kapsamında 118'i dün olmak üzere toplam 1480 terörist de etkisiz hale getirildi.

Acı haber verildi
TSK'dan yapılan açıklamada, Afrin harekâtı kapsamındaki operasyonda, Atak tipi bir helikopterin kırıma uğradığı ve 2 askerin şehit olduğu bildirildi. Kazada şehit olan askerlerin kimliği belli oldu. Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan havalanan ATAK tipi helikopterin kırıma uğraması sonucu Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut ile Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman şehit düştü. Şehit Mut'un Malatya'da oturan eşine acı haber verildi. Şehit düşen üsteğmen Erdem Mut'un, Kırıkkale'deki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Şehidin baba evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Kara operasyonlarında ise 9 askerin şehit olduğu bildirildi. 

Temizlik sürüyor
Öte yandan TSK, 22. günündeki Zeytin Dalı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 118'i dün olmak üzere toplam 1480 olduğunu duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu birçok kritik noktayı terör örgütünden temizlendi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ'e ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 36 hedef imha edildi. Bölgeden elde edilen bilgilere göre, dün 118 terörist etkisiz hale getirildi. Hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara harekâtının, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi. Anadolu Ajansı, TSK ve ÖSO'nun Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin'in batısındaki Deyr Ballut köyünü PYD/PKK'dan temizlediğini duyurdu.

Erdoğan: Misliyle karşılığını alacaklar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise düşürülen helikopterle ilgili yaptığı açıklamada, “Bunların bedelini ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ancak bunun bedelini misliyle değil kat ve kat fazlasıyla ödeyecekler” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Afrin harekâtına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, operasyona katılan helikopterlerden birinin düştüğünü söyledi." Bu (dün) sabah itibariyle 1480 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: Tabii ki bütün bunlar olacak, bir savaşın içerisindeyiz. Kaybımız da olacak, verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha ettik. Tabi bunlar çıldırtıyor bunları. Bunların bedelini ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ancak bunun bedelini misliyle değil kat ve kat fazlasıyla ödeyecekler. Ne FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin alçakça saldırıları ne yıllarca müttefikimiz diye gördüğümüz kimi devletlerin artık husumet boyuna varan politika değişiklikleri bizim bu tavrımızı, bu güzel iklimimizi bozamadı ve bundan sonra da bozamayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2018, 11:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

O ana,baba,eş ve çocuklarının acısı bizim acımızdır,başka bir şey yapamıyoruz şu an,Allah rahmet eylesin şehitlerimize,Allah Türkiye'mizin ve kahraman Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473