banner564

‘Ailemi korumak istedim’

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ile oğlu Kemal Yıldız ifade verdikten sonra serbest kaldı

‘Ailemi korumak istedim’
banner598

   Bakırköy'deki silahlı saldırıda eşini ve kızını kaybeden eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ile oğlu Kemal Yıldız, müşteki şüpheli sıfatıyla ifade verdikleri savcılıkça serbest bırakıldı.

    Olayda kendileri de yaralanan Adnan Yıldız ile Kemal Yıldız, Bakırköy Adliyesi'ne geldi. Baba-oğul, soruşturmayı yürüten savcıya müşteki şüpheli sıfatıyla ifade verdi. 

   Adnan Yıldız, savcılık ifadesinde, olay günü sabah saatlerinde kızı Betül Yıldız ile Zeytinburnu'ndaki iş yerlerine gitmek üzere evden çıktığını, kendisinin direksiyon başına geçtiğini ve silahlı bir şüphelinin, arabaya binmek üzere olan kızıyla boğuşmaya başladığını anlattı. 

    Yıldız, saldırganlardan birinin, kızının elindeki içinde bir miktar para bulunan çantayı almaya çalıştığını gördüğünü, şüphelinin kızına silah yönelttiğini fark edince kendisinin de belindeki ruhsatlı silahı çekmeye teşebbüs ettiğini, bu sırada diğer şüphelinin üzerine ateş açtığını ve bu sebeple omzundan yaralandığını söyledi.

   Hatırladığı kadarıyla bir şüpheliyle boğuştuğunu dile getiren Yıldız, ''Kızımın şüphelilere, 'Babamı vurmayın' diye yalvardığını, ardından beni koruma iç güdüsüyle üzerime abandığını ve bu esnada şüphelilerden biri tarafından vurulduğunu hatırlıyorum. Bu boğuşma sesi üzerine evden çıkıp yanımıza doğru koşan eşimin de bir şüpheli tarafından vurulduğunu hatırlıyorum'' ifadelerini kullandı. 

Şeker hastası olduğunu, yaralanması, eşi ile kızının vurulması sebebiyle kendisini kaybettiğini aktaran Yıldız, oğlu Kamil'in ne şekilde yaralandığını ve diğer oğlu Kemal'in ne zaman geldiğini hatırlamadığını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 03:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474