banner564

AK Parti’de yeni dönem

Görevi bırakan Davutoğlu helallik istedi, 1405 delegenin oyunu alarak göreve başlayan Yıldırım, “Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?” diyerek ilk mesajını verdi

 AK Parti’de  yeni dönem
banner598

AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'de, Binali Yıldırım geçerli 1405 oyun tümünü alarak Genel Başkan oldu. 

Kongreye tek aday olarak giren Yıldırım kürsüden 'Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?' diye sordu. Kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu ise partililerden helallik istedi.
Parti yönetiminde yeni isimler var, bir önceki 50 kişilik MKYK'dan 24 isim listede yer bulamadı. Yeni listeye Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Cemil Çiçek, Bülent Gedikli, Ömer Çelik, Recep Akdağ giremedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreye gönderdiği mesaj salondakiler tarafından ayakta dinlendi.

Yıldırım'ın sesi kısıldı
Binali Yıldırım, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında zaman zaman sesinin kısılmasına rağmen yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vererek, "Başkanlık sistemini yeni Anayasa'yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu, yasal hale getirmek. Anayasayı, bu laf karışıklığını sona erdirmektir. Bunu yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi" dedi. 
Konuşması sırasında sesi kısılan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesler kısılabilir ama gönlüden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı.
Binali Yıldırım'ın konuşmasından önce adaylığının bin 282 delege imzasıyla kesinleşmesi üzerine salondakiler, Yıldırım'ı ayakta alkışladı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'ın konuşması öncesinde Yıldırım'la ilgili kısa film gösterimi de yapıldı.

“Erdoğan büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur'
Kürsüdeki konuşmasında "AK Partimizin kurucu genel başkanı, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Binali Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır. Milletin adamıdır. Büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanıma söz veriyoruz: Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Liderimiz Erdoğan'dan bayrağı devralan partimizi bugünlere başarıyla getiren Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

'Ekmeğimizi böleriz ülkeyi böldürtmeyiz'
Yıldırım, AK Parti'nin Adnan Menderes, Necmettin Erbakan ve Turgut Özal'dan günümüze kadar uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir parti olduğunu kaydetti. Terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yaralananlara şifa dileyen Yıldırım, terörün öncelikli sorun olduğunu bildirdi. Yıldırım, terörü bitirme mesajı vererek, şunları söyledi:
"Ülkemizin insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyoruz birileriyse milletimizin birliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz ülkeyi böldürtmeyiz. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak yaşadık. Bundan böyle kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz."

Davutoğlu’ndan manidar veda
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla son kez hitap ederek, "Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından tribünlerden 'Bir Şarkısın Sen' şarkısının sözleri yükseldi.

"Verdiğimiz sözü namus bildik”
Davutoğlu, görevi boyunca verdiği sözlere sadık kaldığını belirterek, "Kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız, saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'ye ikinci genel başkan olduğum kongremizde, 'Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir' demişti. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden bugüne akdimize sadık kaldık. O günden beri ülkemizin ve milletimizin hukukunu, partimizin ve Cumhurbaşkanı'mızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Yoğun bir siyasi mücadele verdik. Daima partimizin, davamızın birliğini gözettik. Son nefesimize kadar da bunu gözetmeye devam edeceğiz. Rabb'imize hamd olsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık. Bu süreçte AK Parti çatısı altındaki dava arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini özenle koruduk" ifadelerini kullandı.

50 kişilik yeni MKYK belirlendi
AK Parti 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi oy pusulasında yer alan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde 50 asil üye ve 25 yedek üye adayı bulunuyor.
AK Parti'nin 50 kişilik yeni MKYK listesi şöyle:
"Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Nur Günay, Erol Kaya, F. Seniha Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, M. Galip Ensarioğlu, M. Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Y. E. Gökçen, Öznur Çalık, Radiye S. Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı Kan, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayram, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış."

Hangi isimler listeye giremedi…
Binali Yıldırım dışında, MKYK üyesi olan ancak bu kongrede aday gösterilmeyen isimler ise şöyle: 
"Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşçu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Fatma Betül Sayan Kaya, Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan, Zeki Aygün."

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473