banner564

Ali baba çetesi

Milas’ta, tefecilik yaparak haksız kazanç sağlayan şebekeye yönelik operasyon düzenlendi, 6 kişi tutuklandı

Ali baba çetesi
banner598
Muğla’nın Milas ilçesinde tefecilik yaptıkları iddia edilen 7 kişi yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre devam eden teknik ve fiziki takibin ardından Ali S. liderliğinde suç örgütünün nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara faizle para vererek senet imzalatıp borçlandırdığı belirlendi.
Ödeyemeyenleri tehdit ederek ve baskı kurarak borcu tahsil etmeye çalıştıkları, ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine değerinin altında fiyat biçerek el koydukları ve tefecilik ile haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen suç örgütü üyelerinin yakalanması için polis, zanlıların adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.
Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda boş senet, çek, dekont, tapu ve kıymetli evrak ele geçirildi. Operasyonda Ali S. ile 6 kişi daha gözaltına alındı.
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında tefecilik yapmak, tehdit, yağma, konut dokunulmazlığını ihlal ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin daha sonra adliye sevk edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473