banner564

Almanya’ya meydan okudu

Erdoğan, “Ben istediğim yere gelirim, kapıdan sokmazsanız da dünyayı ayağa kaldırırım” dedi

Almanya’ya  meydan okudu
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Tokat Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Tokatlılar Gecesi"nde yaptığı konuşmada, 2 yıl aradan sonra Tokatlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Tokat'ın 5 bin yıllık geçmişiyle bir tarih ve medeniyet beldesi, Sümbül Baba, Molla Lütfi, İbni Kemal, Molla Hüsrev gibi alimlerin şehri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
16 Nisan bir reform. Yönetimde, sistemde reform. Yoksa rejim değişikliği diye bir şey söz konusu değil. Hızlı tren hatları, otoyollar, havalimanları. Geldiğimizde kaç havalimanı vardı? Kardeşlerim 25. Şimdi 55. Bak nereden nereye geldik? Dağları deldik dağları. Ferhat gibi dağları deldik ve Şirin'e kavuştuk. Biz Ferhat olduk, millet Şirin. Cumhuriyet tarihi de görülmedik kadar elhamdülillah tünel açtık. Açmaya devam ediyoruz." diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:
Şimdi baktık ki Hollanda'da aynı şekilde bir açıklama yapmış, vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Kardeşlerim, şimdi zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ya ben istersem gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman da ben dünyayı ayağa kaldırırım. Ben buradan Alman yönetimine sesleniyorum; demokrasiye inanan dünyaya sesleniyorum; eğer özgürlük mücadelesi yapıyorsak, eğer düşünce özgürlüğünden rahatsız değilsek, eğer demokrasiye inanıyorsak bizim önümüzü kimse kesemez. Bu böyle bilinmelidir."

"Bu vatana bir değil, bin Tayyip Erdoğan feda olsun"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa şehirlerinin yıllardır Türkiye'den kaçan eli kanlı teröristlere nasıl yataklık ettiğini çok iyi biliyoruz. Terör örgütünün bilgisi dahilinde o ülkelerin her yıl yüz milyonlarca avroyu hem de zorla, tehditle nasıl topladığını çok iyi biliyoruz. Son olarak FETÖ'cü hainlere nasıl kucak açtığınızı, nasıl bağrınıza bastığınızı hep birlikte takip ediyoruz. Ben bunları yüzlerine açık ve net söylediğim için de çok rahatım. Ben arkalarından konuşmuyorum, bunları yüzlerine konuştum. Çünkü bize arkadan konuşmak yakışmaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bize bu yakışmaz. Biz Müslümanız, bize bu yakışmaz. Varsın hakkı haykırdığımız için bizi sevmesinler. Varsın bu ülkeyi canımızdan çok sevdiğimiz için bize demediklerini bırakmasınlar. Bu vatana bir değil, bin Tayyip Erdoğan feda olsun." diye konuştu. Kardeşlerim, 'tek devlet' derken, 780 bin kilometrekareyle bu vatanda Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka asla bir devlet tanımıyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 40 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Sandıklara sahip çıkmaya var mıyız? Geceniz kutlu olsun. Geleceğimiz aydınlık olsun. Allah yar, yardımcımız olsun inşallah."

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473