banner564

Ankara Kayseri’de buluştu

Türk siyasetinin önemli isimleri, babasını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü en acı gününde yalnız bırakmadı

Ankara Kayseri’de buluştu
banner598
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül için dün Kayseri'deki Cami-i Kebir'de cenaze töreni düzenlendi. Gül'ün cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yan yana saf tutarak, cenaze namazını kıldı. Namaz kılınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün gözleri doldu. Cenaze namazının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bazı
bakanlar Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesinin bulunduğu tabutu bir süre taşıdı. Omuzlarda taşınan Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi daha sonra araca konuldu. Camiden çıkarılan cenaze, defnedilmek üzere şehir mezarlığındaki aile kabristanına götürüldü. Bu sırada Abdullah Gül, vatandaşların taziyelerini kabul etti. Öte yandan Cami-i Kebir'de, Ahmet Hamdi Gül ile aynı anda, bir hafta önce Kızılırmak'a düşerek boğulan ve dün cesedi bulunan 14 yaşındaki Rıza Çağlar Özkan'ın da cenaze namazı kılındı.

Gül mezarı başında helallik istedi
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül, Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze şehir mezarlığına gelmeden önce, mezarlık içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Mezarlığa girişler üst araması ile gerçekleştirildi.
Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesi Şehir Mezarlığına Büyükşehir Belediyesinin cenaze aracıyla getirildi. Ardından dualarla gömüldü. Eski Diyanet İşleri Başkanı Necmettin Nursaçan’ın okuduğu duadan sonra, Abdullah Gül ve kardeşi Macit Gül, babaları Ahmet Hamdi Gül’ün mezarına bakır ibriklerle can suyu verdi. Ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cenaze törenine katılanlardan helallik istedi. Abdullah Gül, “Hepinizden Allah razı olsun. Esnaflarımız, arkadaşlarımız, akrabalarımız bizleri yalnız bırakmadınız. Buradakiler haklarını helal etsinler cenabı Allah tüm geçmişlerimize rahmet etsin, kalanlara da sağlık ve afiyet versin. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törenin ardından Abdullah Gül ile kardeşi Macit Gül, Şehir Mezarlığı girişinde taziyeleri kabul etti.

Erdoğan'dan başsağlığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 91 yaşında yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül’ün cenaze törenine katılmak üzere dün Kayseri’ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Kayseri Havalimanı’nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Camiye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım Abdullah Gül ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Sabaha kadar telefonlara yanıt verdi
Dün sabaha kadar taziyeye gelenleri karşılayıp, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Gül, "Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar" dedi. Geçtiğimiz gün saat 18.50 sıralarında, yoğun bakım servisine kaldırıldığı Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde kurtarılamayan Ahmet Hamdi Gülün cenazesi hastane morguna konulmuştu. Cenazenin dün sabah yıkanması işlemine Abdullah Gül ve erkek kardeşi Macit, oğulları ve yeğenleri de katıldı. 

‘Ahmet Hamdi Bey bir gün olsun beni incitmedi’
Abdullah Gül'ün babasının evinin bulunduğu merkez Melikgazi İlçesi Alpaslan Mahallesi Kamanlıoğlu apartmanının alt katındaki boş bulunan 2 katlı 1000 metrekarelik dükkan dün sabah saatlerinde VIP misafirlere ayrılırken, binanın bahçesine kadın ve erkekler için iki ayrı çadır kuruldu. Taziye çadırında günün erken saatlerinden itibaren taziyeleri kabul eden Abdullah ve Macit Gül kardeşlerin hayli üzüntülü olduğu görüldü. 69 yıllık eşini kaybeden anne Adeviye Gül, kendisine taziyede bulunanlara, "Ahmet Hamdi bey bir gün olsun beni incitmedi. Çok acı çekmeden ruhunu teslim etti” dedi. Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül, dedesinin evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474