banner564

Arkadan vurdu

Ankara'da belediye otobüsü ile minibüs çarpıştığı trafik kazasında, 3 kişi öldü, 5’i ağır çok sayıda yaralı var

Arkadan vurdu
banner598

   İstanbul yolunda, belediye otobüsünün önce bir özel halk minibüsüne, daha sonra durağa ve üst geçide çarptığı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti 5’i ağır çok sayıda kişi yaralandı.

   Şehir merkezi istikametine gitmekte olan, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 06 BV 9206 plakalı "Yenikent-Ortapınar-İlksan TOKİ-Sıhhıye" hattında çalışan belediye otobüsü, Şaşmaz Kavşağı yakınlarında Cuma Şahbaz yönetimindeki "Eryaman-Ulus" hattında çalışan 06 BR 8761 plakalı özel halk minibüsüne arkadan çarptı. 

   Çarpmanın etkisiyle minibüs devrildi, otobüs ise önce bir durağa sonra da yaya üst geçidine çarparak durabildi. 

   Kazada, 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak Yenimahalle Devlet Hastanesine kaldırılan bir kişi ise kurtarılamadı.

    Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma aracı sevk edildi. Devrilen minibüsün içinde sıkışan bazı yolcular, itfaiye ve çevreden gelen vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. İstanbul Yolu'ndaki Jandarma Lojmanlarından da sağlık ekipleri ve askeri personel kurtarma çalışmalarına destek verdi. 

    Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bir kısmının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Durumu ağır olan yaralıların, durakta bekleyen vatandaşlar olduğu belirtildi.

Kaza nedeniyle İstanbul Yolu'nun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yol, kaza yapan araçların çekicilerle götürülmesi ve temizlik çalışmalarının ardından trafiğe açıldı.

    Görgü tanıkları, belediye otobüsünün hızlı olduğunu, durağa yanaşmak isteyen minibüse yol vermek istememesi üzerine kazanın meydan geldiğini iddia etti.

Bu arada,  EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474