banner564

Ata’nın gençliği

Reyhanlı’daki, lise öğrencileri toplu iğne ve atık klavye tuşlarıyla yaptıkları 3 ve 2,5 metrelik Türk Bayraklarını sergiledi

Ata’nın gençliği
banner598
Cumhuriyet'in ilanının 91. yıl dönümü dolayısıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, lise öğrencileri toplu iğne ve atık klavye tuşlarıyla yaptıkları 3 ve 2,5 metrelik Türk Bayraklarını sergilediler. Sergide, İsmet Ayşe Behzatoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden 12 kişilik grup, eski klavye tuşlarını birleştirerek tahta zemin üzerine yaptıkları 3 metrelik ve 10 kilogram toplu iğne ile karton üzerine yaptıkları 2.5 metre boyundaki Türk Bayrağı beğeni topladı. 
Okulun 11-A sınıfı öğrencisi Ali Dadı, AA muhabirine, 11 arkadaşıyla bir ayda farklı bir çalışma yaptıklarını söyledi. 
Bayrağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ına yetiştirmek için boş dersleri değerlendirdiklerini belirten Dadı, "Bayram için iki bayrak hazırladık. Toplu iğne uçlarıyla karton zemine yaptığımız bayrağımızı 1 ayda tamamladık. Atıl durumda olan bilgisayar klavyelerinin tuşlarını sökerek ahşap düz bir zemin üzerine tek tek yapıştırarak yaptığımız çalışmamız ise tam 3 ay sürdü" diye konuştu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sonunda sergiyi gezen vatandaşlar, öğrencilerin yaptıkları bayraklara büyük ilgi gösterdi.
Reyhanlı Belediye salonunda açılan ve 60 eserin sergilendiği resim sergisi 3 gün açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474