banner564

Banker Bilo gerçek oldu

Yurtdışına işçi olarak götürülme vaadiyle dolandırılan İbrahim Ş., 5 yıl içerisinde aynı yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdı

Banker Bilo gerçek oldu
banner598
Bursa'da, yurtdışına işçi olarak götürülme vaadiyle dolandırılan İbrahim Ş., daha sonra 5 yıl içerisinde aynı yöntemle yüzlerce kişiyi dolandırdı. Hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan dolandırıcı Bursa Asayiş Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekiplerince İstanbul’da yakalandı.
Başrollerini Şener Şen ve İlyas Salman’ın oynadığı 'Banker Bilo' filmi Bursa’da gerçek oldu. Filmde uyanık bir dolandırıcıyı oynayan Şener Şen’in Almanya'ya işçi olarak götüreceği vaadiyle köylüsü İlyas Salman’ı dolandırılmasını anlatıyordu. Filmin senaryosunda olduğu gibi işsiz olan 29 yaşındaki İbrahim Ş. 5 yıl önce dolandırıcılar tarafından Avrupa’ya işçi olarak götürüleceği vaadiyle kandırarak bir miktar parasını alındı. 

Aynı yöntemi uyguladı

Dolandırılan İbrahim Ş. aynı yöntemi uyguladı ve sosyal paylaşım sitelerine Avrupa, Irak, Türkmenistan gibi ülkelere işçi arandığı ilanları verdi. İlandaki telefon numarasını arayan işsiz kişilere evraklar için para gerektiğini söyleyerek verdiği hesap numarasına bir miktar para yatırmalarını istedi. Poliste 200'e yakın suç kaydı, 86 dolandırıcılık olayından aranan ve hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İbrahim Ş., bu şekilde yüzlerce kişiyi iş bulma vaadiyle dolandırdı. 

İstanbul'da yakalandı
Polis İbrahim Ş.’nin İstanbul’un Tuzla İlçesi'nde saklandığı evi tespit etti. Buraya operasyon yapan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri dolandırıcıyı kaçmak isterken gözaltına aldı. İbrahim Ş. adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474