banner564

Başkanlık mesajı

Erdoğan, "Muhalefet seçim beyannamelerini bana gönderirse memnuniyetle yardımcı olurum" dedi

Başkanlık mesajı
banner598
Slovenya'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmaları ve hükümetin seçim bildirgesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bu konuda görüştüklerini kaydeden Erdoğan, Davutoğlu’nun sisteme yönelik detaylı bir yazı kaleme aldığını ve onu okuduğunu dile getirdi. Kendisinin de kanaatlerini ifade ettiğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:
“Öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir bu orada yer alacaktır.”
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ben seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sadece Sayın Başbakan, başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını ve bizzat başkanlık sistemiyle ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını bana söyledi. Benim de düşüncelerimi bu noktada istedi. Ben de düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. Fakat muhalefet eğer seçim beyannamelerini bana gönderirse, ben kendilerine memnuniyetle yardımcı okurum. Hele hele başkanlık sistemiyle ilgili gönderirse, çok daha benim için de isabetli olur. Çünkü bu mesafe almaktır” dedi
27 Mart’ta Davutoğlu, “Başkanlık sistemine geçilmesi doğrudur. Seçim beyannamesinde olacak, bizzat ben yazdım” demişti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473