banner564

“Bedelini ödeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karargah rahatsız” başlıklı haberle ilgili “Terbiyesizliktir, seviyesizliktir” dedi

“Bedelini ödeyecek”
banner598
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Karargâh rahatsız" haberine ilişkin, "Ön sayfada atılan başlık, tabii içeride atılan başlık, çok çok daha çirkindi ve 7 soruya 7 cevap, öbür tarafta 'Karargâh rahatsız' başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni haydi haydi rahatsız etmiştir." dedi.
Erdoğan, resmi temaslarda bulunacağı Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
"Hürriyet gazetesinde 25 Şubat'ta ön sayfada '7 eleştiriye 7 yanıt', iç sayfada da 'Karargâh rahatsız' başlığında yayınlanan haberle ilgili değerlendirmelerinizi alabilir miyiz? Genelkurmay Başkanı ile yaptığınız görüşmede bu konu ele alındı mı?" sorusu üzerine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Beylerbeyi Sarayı'ndaki görüşmelerinde ele aldıkları konuları anlattı.
Erdoğan, El Bab operasyonunun tamamlanması sürecine yönelik bazı görüşmeler, çalışmalar olduğunu ifade ederek, Genelkurmay Başkanı ile Türkiye, Amerika ve Rusya arasındaki görüşmelerde nerelere gelindiği, bundan sonra onlarla yapılacak görüşmelerde ne durumda olunduğu gibi konuların değerlendirmesini yapma fırsatı bulduklarını söyledi.

"Silahlı kuvvetler rahatsız oluyorsa biz rahatsız oluruz"
Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ile görüştükleri birinci konunun bu olduğunu belirterek, diğer konuyu ise şöyle ifade etti:
"İsmini verdiğiniz gazetede ön sayfada atılan başlık, tabii içeride atılan başlık, çok çok daha çirkindi ve 7 soruya 7 cevap, öbür tarafta 'Karargâh rahatsız' başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni haydi haydi rahatsız etmiştir. Çünkü bizim rahatsız olduğumuz bir konuda silahlı kuvvetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Çünkü biz aynı vücudun azaları gibiyiz. Silahlı Kuvvetler rahatsız oluyorsa biz rahatsız oluruz. Eğer biz rahatsız olmuşsak Silahlı Kuvvetler hayda hayda rahatsız olur. Zira bu işin başı neresidir? Devlettir, hükümettir."

“Hukuki süreç başlatıldı”
Erdoğan, silahlı kuvvetlerin devletin bir uzvu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Burada yapılan çok açık net söylüyorum; atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bir defa bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. Onun için de bu işin hukuki süreci neyse bu zaten şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü devleti kendi içinde birbirine düşürmeye kimsenin hak ve yetkisi yoktur. Herkes yerini bilecek, herkes konumunu bilecek ve yerini konumunu bilerek adım atacak. Şimdi siz kalkıp da '7 soruya 7 cevap' derken bir defa Silahlı Kuvvetlerimizi zan altında bırakıyorsunuz, öbür tarafta kalkıp işi daha ileri götürüp, 'Cumhurbaşkanı'yla beraber Genelkurmay Başkanı işte nereye giderse yanında gidiyor.' gibi ifadelerle ayrıca bir terbiyesizlik daha yapıyorsunuz. Bir Genelkurmay Başkanı'nın Cumhurbaşkanı ile hatta ve hatta Başbakan'la herhangi bir uluslararası toplantıya gitmesi noktasından daha tabii, daha doğal ne olabilir? Bunlar dünyayı da bilmiyorlar ya. Bunlar dünyayı tanımıyorlar."- "Bunun bedelini de ağır ödeyecek"

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474