banner564

Beklentiler yükseldi

Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili değerlendirmede bulundu

Beklentiler yükseldi
banner598
 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kentpark Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yozgat İl Danışma toplantısı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorunlarını yanıtladı. Bir gazetecinin "Başkanlık sistemi ve anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili son durum nedir?" şeklinde sorusu üzerine Bakan Bozdağ, Türkiye'nin yeni bir döneme doğru yürüdüğünü belirterek, ülkenin tarihi bir değişimin arifesinde bulunduğunu ifade etti. 
   Bozdağ, "Sayın Başbakanımız ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli görüştüler. Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli görüştüler ve görüşmelerden sonra kamuoyuna yansıyan çok pozitif açıklamalar oldu. Önümüzdeki günlerde zannedersem konu üzerinde tartışmalar somut bir metin üzerinde mutabakata dönecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne anayasa teklifi gelecektir." diye konuştu.
   "Sayın Donald Trump'ın başkan olmasından sonra Türkiye ABD ilişkilerinin olumlu anlamda gelişeceğine inanıyorum" diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Şu anda olumlu anlamda oluşan iklim de bunun ön sinyallerini vermektedir. Fetullahçı Terör Örgütü kurucusu, yöneticisi, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün planlayıcısı ve uygulama emrini veren, sevk ve idarecisi terörist Gülen'in iadesi konusu, Türkiye ABD ilişkileri bakımından son derece önemli. Sayın Trump'ın seçim kampanyasındaki ve yakın çalışma ekibinden medyaya yansıyan açıklamalara baktığımızda, terörist Gülen'in iadesi konusunda Türkiye'ye dönük olumlu şeyler açıkladıklarını gördük. Biz bunun sonucunun da olumlu olmasını bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 08:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali mehmet
Ali mehmet - 7 yıl Önce

Bunlar zannederki donald trump abd de istedigini yapacak guctedir.adamlar yasayla idare olunur.uymayan ertesi
Gun gider.guleni mahkeme iade eder trump degil.bunu bile anlamda zorluk cekiyorlar.abd muz cumhuriyeti degil.ben fetocu degilim.bizimkilerin yasa tanimaz hallerine sasiyorum

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473