banner564

“Ben konuşmasam düzeltmeyecektin”

CHP lideri, eski bakanlar hakkındaki komisyon haberlerine getirilen yayın yasağıyla ilgili Cemil Çiçek'e seslendi:

“Ben konuşmasam düzeltmeyecektin”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda yapılan bölge toplantısında konuştu.
Eski bakanlar hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Parlamento gündeminde 17 Aralık soruşturmaları var. Adı yolsuzluğa bulaşmış dört bakan parlamentoya gelip, soruşturma komisyonuna ifade verecek. İki gün gittim ama gitmeden önce bir olay oldu, mahkemeden bir karar çıkardılar. Bakanların verdikleri ifadeler medyada yer almasın diye medya yasağı getirdiler." 
Kılıçdaroğlu, karar üzerine açıklama yaptığını ve parlamentoyu, parlamento başkanını göreve çağırarak, "Parlamento yolsuzluk yapanların hamisi olmamalı" dediğini ifade etti.

"Düzeltme yapacak mıydın?"
Parlamentonun itibarını önce başkanının koruması gerektiğini dün 11.00'de söylediğini, sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yurt dışından kendisini eleştirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Bakın dostlarım, 25 Kasım 2014 saat 19.43, Anadolu Ajansı bir haber geçiyor, diyor ki 'TBMM Başkanlığının yazısı üzerine Ankara mahkemeleri yayın yasağı getirdi'. 
Ben ertesi gün 11.00'de konuşuyorum. Arkadaşlarıma 'Düzeltme yapıldı mı? diyorum, 'hayır' diyorlar. parlamentonun itibarını korumaya çalışıyorum. 'TBMM yolsuzluk yapanların hamisi olamaz' diyorum. Meclis başkanından yine tık yok. Bir süre sonra Çiçek itiraz ediyor, 'Ben böyle bir şey yapmadım' diye. Saat 16.11 düzeltme yapılıyor. Şimdi ben açıklama yapmasaydım sen düzeltme yapacak mıydın? Yapmayacaktın."

"Parlamentonun itibarını koruyan benim" 
Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Çiçek'in kendisinden milletin huzurunda özür dilemesi gerektiğini savundu. Parlamentonun itibarını kendisinin koruduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun itibarını koruyan benim, ayaklar altına alan sensin. Ben açıklamayı yapmasam düzeltmeyi yapacak mıydın? Her kurumun yöneticisine, başına gelen kişiye, haberler konusunda bilgi verilir. Sen de bilgilendirildin. Neden itiraz etmedin. Yoksa ağabeyinden mi sen de talimat alıyorsun" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474