banner564

‘Beyaz cennet’ serinletiyor

Pamukkale, mevsim normallerinin üzerinde ortalama 40 derecede seyreden hava sıcaklığına rağmen yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor

‘Beyaz cennet’ serinletiyor
banner598
UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi ziyaret etmek için gelen yerli ve yabancı turistler, bunaltıcı sıcaklıklara rağmen "beyaz cenneti" görmenin keyfini yaşıyor. 
Dünyanın dört bir yanından eşsiz güzellikteki travertenleri, şifalı termal suyu ve tarihi ile cazibe merkezi olan Pamukkale'ye gelen turistler, 40 dereceye varan sıcaklığa aldırmadan tarihi ve turistik yerleri geziyor.
Travertenlerde güneşlenen ve sıcak suda şifa arayan bazı turistler sık sık "öz çekim" yaparak anı ölümsüzleştiriyor, kimisi de doğal güzelliklerin seyrine dalıyor.
Birçok ziyaretçi vücutlarına sürdükleri çamurla güneşlenirken, bazıları da çocuklarıyla travertendeki sularda eğlenceli oyunlar oynuyor.
Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Oysal Aslan, yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin ülke turizme katkısının büyük olduğunu dile getirdi.
"Beyaz cennete" dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini, bölgeye turist çekebilmek için sıcak hava balonu turlarının başlatıldığını hatırlatan Aslan, bölgeyi geçen yıl 1 milyon 874 bin 672 kişinin ziyaret ettiği bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474