banner564

Binlerce insan yolda

Suriyelilerin Türkiye sınırına gelişi sürüyor

Binlerce insan yolda
banner598
Suriye'de rejim güçlerinin Rus savaş uçaklarının desteği ile Halep kırsalına yönelik başlattığı operasyonun ardından Suriyeliler, evlerini terk ederek Türkiye sınırına gelmeye devam ediyor. 
Esad rejiminin Rusya desteğiyle Halep'in kuzeyindeki köy ve kasabalara yönelik başlattığı operasyon ile birlikte binlerce insan evini terk ederek Türkiye sınırına doğru gelmeye başladı. Bazıları araçlarla, bazıları yürüyerek sınıra ulaşan 40 bini aşkın Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Azez'in Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki Esselame Sınır Kapısı ve çevresindeki 9 çadır kente yerleştirildi. Önceki günlere göre azalmış olsa da sınıra gelmeyi sürdüren Suriyelilerin yerleştirildikleri çadırlardaki ihtiyaçları ise Türkiye'den karşılanıyor. 

Türkiye'ye alınmıyorlar 
Sınırı aşarak güvenli olarak gördükleri Türkiye'ye geçmeyi hayal eden Suriyelilerin bu isteğine ise şimdilik sıcak bakılmıyor. Yetkililer, saldırılardan kaçan Suriyeli sivillerin kendi ülkelerinde, Türkiye sınırının yanı başında kurulu çadırlarda barınmalarını destekliyor. İhtiyaçlarının karşılanarak yaşamlarını sorunsuz şekilde sürdürmesi planlanan Suriyelilerin, aşırı yığılma veya saldırıların sınır hattındaki çadır kentleri tehdit eder boyuta ulaşmasının ardından Türkiye'ye gelişlerin kabul edeceğini ifade ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473