banner564

Bir acı haber de Adana’dan

Öğrenci yurdunda meydana gelen yangında 12 kişi hayatını kaybetti

Bir acı haber de Adana’dan
banner598
Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11’i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.
Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam saat 19.30'da yangın çıktı. Alevler büyük bölümü ahşap olan tüm binayı kısa sürede sardı.
Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencereden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edildi.

Halk büyük panik yaşadı
İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile kat görevlisi olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.
Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.
18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473