banner564

Bir asker kayıp

Yunanistan’a sığınan askerler 2’şer ay hapis yatacak

Bir asker kayıp
banner598
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, çıkarıldıkları mahkeme tarafından ülkeye yasa dışı giriş yapmaktan 2'şer ay hapse mahkum edildi.   
   Hukukçular Derneği Üyesi Ramazan Arıtürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Yunanistan'a kaçan 8 askerin yargılandığı davaya ilişkin, "Mahkeme bu durumda olumlu bir karar vermiştir. Mahkeme bu kişilerin suçlu olduğunu kabul etmiştir." Dedi ve bir askerin de kayıp olduğunu söyledi.
   Davaya müdahil olmak için Dedeağaç'a gelen avukat Ramazan Arıtürk,  Türkiye'den kaçan 8 askerin yargılanmasına ilişkin mahkeme kararının açıklanmasının ardından, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
   Darbeci askerlerin işledikleri suçlara ilişkin hazırladıkları dosyayı mahkemeye sunmak ve davaya müdahil olmak üzere, dilekçe sunduklarını belirten Arıtürk, "Savcı, Yunan Ceza Muhakemesi usulü açısından bu dilekçeyi kabul edemeyeceğini ve mahkemeye müdahil olamayacağımızı söyledi. Evrensel hukukun gereği ve Avrupa İnsan Hakları Hukuku çerçevesinde dilekçe evrensel bir haktır. Temel insan haklarındandır. Ancak, Yunan savcı tarafından bu hakkımız çiğnenmiştir." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473