banner564

Bizim için hepsi aynı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitler arasında ayrımcılık fitnesi çıkaranlar var” dedi ve ekledi:

Bizim için hepsi aynı
banner598
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programındaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
"Son günlerde şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrımcılık fitnesi çıkartmaya çalışanların olduğunu görüyorum” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te ordusunun başına geçtiği 26 Ağustos 1071'den bugüne kadar ülkesi ve milleti için bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimizin, bu yolda ölümü göze alan her gazimin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır" dedi.
Erdoğan şunları söyledi: 
"Şehitler, bunlarla ilgili kimlerin ayrım yaptığı, yapacağı bellidir. İşte gördünüz, Çanakkale'de şehitlerimizin yattığı o topraklarda malum ana muhalefet partisinin yaptığı toplantıda nelerin olduğunu gördünüz. Ayrımcılık işte onlarda var. Onlarda şehide saygı yok. Onlarda gaziye saygı yok. Onlar bu ülkede her zaman ne yazık ki bu anlayışla yürüdüler"
Ülkenin ve milletin birliği, beraberliği, güçlü ve büyük olması için verilen kararlı mücadelenin birilerini rahatsız ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
     "Bizim her fırsatta dile getirdiğimiz millet, bayrak, vatan ve devlet kavramlarını güya enternasyonal yaklaşımlar üzerinden küçümsemeye çalışanların asıl gayesi, ülkemizin ve milletimizin çözülmesini sağlamaktır. Biz bu kavramlar etrafında toplandıkça ve saflarımızı sıklaştırdıkça, onların planları bozuluyor. Dünyanın farklı bölgelerinde hep aynı oyunları oynayıp, ülkeleri böldüler, milletleri parçaladılar ve herkesi kendilerine mahkum ettiler. Türkiye, devleti ve milletiyle bu oyuna düşmeyi reddettiği için ellerindeki tüm imkanlarla üzerimize geliyorlar. Zira biz millet olarak biriz, tek bayrağımız var. 780 bin kilometrekareyle tek vatan ve bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devletimiz söz konusu değildir. İşte onları rahatsız eden bu. Zira, 'paralel devlet' dediler, 'paralel yapı' dediler, 'Anadolu'yu bölmek' dediler, tutmadı, tutmayacak, bunu böyle bilesiniz. Ülkemiz içinde terör örgütleri eliyle kurdukları tuzakları birer birer bozuyor, bozacağız. Suriye'de ve Irak'ta sahnelenen senaryoyu çökertmek için elimizden geleni yapıyoruz. Balkanlar'da, Kafkasya'da, Körfez bölgesinde de bu oyunlara rıza göstermeyeceğiz. Hatta Arakan gibi mesafe olarak bize uzak gözükse de aslında benzer bir senaryonun tatbik edilmeye çalışıldığı coğrafyalarda da mücadelemizi sürdüreceğiz."

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2017, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474