banner564

Bombalı araçla saldırdı

Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırısında 5’i polis, 8 kişi şehit oldu, 45 kişi de yaralandı

Bombalı araçla saldırdı
banner598
Diyarbakır dün öğle saatlerinde bir terör saldırısına daha sahne oldu. Bismil karayolundaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne saat 13.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamada ilk belirlemelere göre 5 polis şehit oldu, 1'i çocuk 2 sivil hayatını kaybetti. Yolun her iki tarafında bulunan benzin istasyonlarının patlamadan etkilenmemesi facianın daha da büyümesini engelledi. Patlamanın etkisiyle karayolunda derin bir çukur oluştu. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca saldırıya ilişkin yayın yasağı geldiği bildirildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Diyarbakır ve Çınar ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralılar, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ambulans helikopterlerle sevk edildi. Patlamanın etkisiyle karayolunda derin bir çukur oluşurken, 3 katlı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binası kullanılamaz hale geldi. Saldırı esnasında söz konusu karayolunda seyir halindeki bir yolcu otobüsü ve bazı otomobiller büyük zarar gördü.  Saldırının gerçekleştirildiği karayolunda köprülü kavşak çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Kılıçdaroğlu: Saldırıyı kınıyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Kenetlenmemiz gereken zamanlarda birliğimize yönelik saldırıları kınıyor, şehit düşenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya yönelik, paylaşımda bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
"Kenetlenmemiz gereken zamanlarda birliğimize yönelik saldırıları kınıyor, Diyarbakır'da şehit düşenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474