banner564

“Bugün olsa yaptıklarımızı tekrar yaparız"

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Köse, "Sıkıntılı bir süreçten geçtik. Yanlış bir işin altına imza atmadık”:

“Bugün olsa yaptıklarımızı tekrar yaparız
banner598
"Casusluk" soruşturmasında 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılanlardan bazıları, Çağlayan Adliyesi önünde basına açıklamalarda bulundu. "Casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiden serbest bırakılan 38'i, Çağlayan Adliyesi önünde yakınları tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan şüphelilerden eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, "Sıkıntılı bir süreçten geçtik. Yanlış bir işin altına imza atmadık. Bugün olsa yaptıklarımızı tekrar yaparız" dedi.

“Özür dilemesini bildik”
"Özür dilenecek bir şey varsa da özür dilemesini bildik" ifadesini kullanan Köse, "Fakat bu yürüttüğümüz soruşturmada özür dilenecek bir mevzu yok. Bugüne kadar herkes konuştu biz sustuk, bugün biz konuşacaktık fakat ifade veremedik" diye konuştu. 

“Yapılanlar kanuna uymuyor”
Serbest kalan şüphelilerden emniyet amiri Gafur Ataç da "Yapılanlar kanuna uymuyor. Psikolojik baskı gördük" dedi. Kürşat Durmuş ise kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, "İnşallah hukuk bundan sonra kurallarıyla, kanunlarıyla tam bir şekilde uygulanır. Verilmeyecek hesabımız yok. Allah hesap gününde bize hesap sorabilir, adalet huzurunda hesap sorabilir ama biz hepsine her türlü cevap vermeye hazırız. İfademi ben de veremedim. Veremeyeceğimiz hesabımız yok, alnımız ak, başımız dik" diye konuştu. Kazım Aksoy ise içerideki şartlar ağır olsa da manevi olarak huzurlu ve mutlu olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474