banner564

Bunlar şeref madalyaları

Gözaltına alınan Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, bileğindeki kelepçeleri basın mensuplarına gösterdi:

Bunlar şeref madalyaları
banner598
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü iki soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında çok sayıda emniyet müdürü düzeyindeki kişinin de bulunduğu polisler sağlık kontrolünden geçirildi. Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer gözaltına alındıktan sonra iki kez sağlık kontrolüne götürüldü.
Ali Fuat Yılmazer bu sırada bileğindeki kelepçeleri basın mensuplarına göstererek, "Bu şeref madalyalarını görün, bunlar şeref madalyalarıdır. Bunlar da bugünün polisliğidir. Reza'lara yapılmamış polisliği görüyoruz. Bunlar devletimden aldığım şeref madalyalarıdır. Türkiye görecek, tarihe geçecek" dedi. 
Adli Tabipliğe giriş ve çıkışlarında ellerinin arkadan kelepçelendiği görülen eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayun da "Ülkemizde kimlerin operasyon yaptığı görülüyor. Sistematik olarak psikolojik işkence yapıyorlar" dedi. Gözaltındaki bir şüpheli, polis minibüsünden indirildiği sırada, "Bu Yurt Atayün'e kelepçe takanlar hesabını verecekler" dedi.

"Hırsızları yakalayınca böyle oluyor"
Başka bir şüpheli de hastaneden çıkışta, "Hırsızları yakalayınca böyle oluyor. Hainleri yakalayınca da böyle oluyor" şeklinde konuştu. Gözaltındaki kişiler, sağlık kontrolünün ardından geldikleri araçlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"Biz oruçluyuz adamlar karşımızda yemek yiyor"
Ömer Özyılmaz isimli polis Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sağlık kontrolü için getirildiği Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıkışında, "Kadir gecesinde yaşadıklarımız emin olun bırakın Müslüman ülkeleri, dünyanın hiçbir ülkesinde yaşanmayacak şeyler. Biz oruçluyuz adamlar karşımızda yemek yiyor. Bu kadar hakaret olmaz" dedi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne sivil ekip arabaları ya da minibüslerle getirilirken, hastane girişi ve Adli Tabipliğin bulunduğu 3. Blok girişinde çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı. Sağlık kontrolünden geçirilenler tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474