banner564

Çankaya Köşkü şenlendi

Başbakan Davutoğlu, 23 Nisan şenliğine katılmak için Türkiye’ye gelen çocuklarla, siyasetten uzak keyifli bir gün geçirdi

Çankaya Köşkü şenlendi
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere 20 ülkeden gelen çocuklarla buluştu.
Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere Bosna Hersek, Makedonya, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Ukrayna, Türkmenistan, KKTC, Azerbaycan, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Estonya, Maldivler, Romanya, Tayland, Irak, Filistin, Sırbistan ve Karadağ'dan gelen 40 öğrenciyi kabul etti. Kabule Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da hazır bulundu.
Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kendi ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle gelen çocuklarla tek tek tokalaştı, sohbet etti.
Bazı çocuklarla Türkçe, İngilizce ve Arapça, bazılarıyla da tercümanlar aracılığıyla sohbet eden Başbakan Davutoğlu, "Bugün Çankaya Köşkü en mutlu gününü yaşıyor. Dünyanın en güzel yürekleri, kalpleri burada. Dünyanın geleceğini en güzel şekilde inşa edecek çocuklarımız burada." ifadesini kullandı.
Azerbaycanlı öğrencinin, Anıtkabir'i ziyaret ettiğini belirterek, "Bu benim için unutulmaz bir anı olacak. Bunu hiçbir zaman unutmayacağım. Burada 23 Nisan şenliği çok güzel, çocuklar için çok eğlenceli." dedi.
Başbakan Davutoğlu, KKTC'den gelen kız öğrencinin, "Atatürk'e, bize bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı armağan ettiği için çok teşekkür ediyorum" şeklindeki sözlerini "maşallah" diyerek alkışladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474