banner564

Canlı bomba şüphesi

Gaziantep'te dün gece mahalle düğününe düzenlenen terör saldırısında en az 22 kişi hayatını kaybetti 94 kişi yaralandı

Canlı bomba şüphesi
banner598
Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde patlama meydana geldi. Gaziantep Valiliği'nin açıklamasına göre patlamada en az 22 kişi yaşamını yitirdi, 94 kişi yaralandı. Patlamada canlı bomba şüphesi bulunduğu kaydedildi.
Gaziantep'teki bir ilkokulun bahçesinde dün akşam düzenlenen düğünde patlama meydana geldi. Patlamada en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Gaziantep'teki patlamayı IŞİD terör örgütünün düzenlediğinden şüphe ediliyor.
Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğüne terör saldırısı düzenlendiğini söylemişti.
Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" demişti.
Patlama sonrası gelen ilk bilgilerde patlamanın düğün salonunda gerçekleştiği ifade edilmişti. 

Tekbir getirdiler, terörü lanetlediler
Saldırının gerçekleştiği Akdere Mahallesi'ne gelen vatandaşlar, tekbirler getirip, terörü lanetledi
Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısının ardından vatandaşlar, patlamanın yaşandığı mahalleye gelerek terörü lanetledi. 
Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek, terörü lanetleyen sloganlar attı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Patlama arabayla yapılmadı
Patlamada hafif yaralanan Hüseyin Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğünün yapıldığı sokaktan geçerken patlamanın gerçekleştiğini belirterek, "Ama patlamanın olduğu saniyelerde çevrede araba hareketi yoktu. Canlı bomba olduğu söyleniyor. Ama bir şey fark edemedik" dedi.
Adıgüzel, mahalle düğününe katılan bazı yakınları olduğunu ve onlardan haber alamadığını sözlerine ekledi. Teröre tepki gösteren vatandaşlar ise terörün birlik ve beraberlik içerisinde bitirilebileceğine işaret ederek, her türlü terör örgütünü kınayan açıklamalar yaptı. Yaralananlara şifa dileyen vatandaşlar, "Gaziantep olarak çok üzgünüz. Allah bunu yapanları lanetlesin." diye konuştular.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı.
Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu menfur terör saldırısıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Yıldırım'dan talimat
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te gerçekleşen terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, terör saldırısına ilişkin Bakan Ala ve Vali Yerlikaya'dan bilgi aldı. 
Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

Bebek arabasıyla yapılmış
Gaziantep'te sokak düğünü sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının bebek arabası içine yerleştirilmiş bomba düzeneğiyle gerçekleştirildiği bilgisi ortaya çıktı.

İkinci saldırgan olay yerinden kaçtı
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre bebek arabasıyla canlı bomba saldırısı yapıldı. İkinci bir kişinin de olay yerinden yaya olarak kaçtığı ifade edildi. Saldırının ardından yüzlerce yaralıyı taşımak için olay yerinde çok sayıda ambulans sevk edildi ve cenaze araçları hayatını kaybedenlerin naaşını aldı. Bu arada polis vatandaşları ikinci bir saldırıya karşı uyardı. 

HDP: Saldırı parti üyelerimizin düğününe yapıldı, lanetliyoruz
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesinde Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Kürt  vatandaşların düğününe yapılan bombalı saldırının hedefinin parti üyeleri olduğu belirtildi. Saldırıyı lanetleyen HDP’nin Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın Gaziantep’e gitmek üzere yola çıktığı belirtildi. HDP’nin açıklaması şöyle:
"Gaziantep’te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizden oluşan bir heyet Gaziantep’e gitmek üzere yola çıkmıştır." 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474