banner564

Çetin: Terörün her türlüsünü lanetliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, parti olarak terörün her türlüsünü lanetlediklerine vurgu yaparak, “Kirli bir süreç Türkiye’yi rayından çıkardı. Devlet sistemi durmuş, terör ve kaos hâkim olmuştur. Hükümet teröre karşı, deve kuşu politikası yürütüyor.” dedi.

Çetin: Terörün her türlüsünü lanetliyoruz
banner598
Ankara Tren Garındaki terör saldırısı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderler zirvesi talebi hakkında yazılı basın açıklama yapan Şefkat Çetin, ülkenin toplumsal birliği ve dirliğinin dün bir kere daha hedef alındığını belirtti. Çetin, Türkiye’nin güvenliğini ve vatandaşların esenliğini her türlü siyasi hesabın üzerinde tuttuklarını anlatarak, terör saldırısının ardından Ahmet Davutoğlu’nun ülkeyi yöneten başbakan olarak sorumluluğu almak yerine, meseleyi hükümet kurma tartışmalarıyla izah etmeye çalışmasını kınadı.

“Buzdolabının fişini çektiklerini açıklasınlar”
Açıklamasını “Türkiye’nin yaşadığı kaos ortamı öylesine büyüktür ki, muhalefetle yapacakları hiçbir görüşme yaşanan olaylardaki sorumluluklarını azaltmayacaktır.” şeklinde sürdüren Çetin, şunları belirtti: “Güvenlik sorunu nedeniyle ülkenin acil bir hükümete ihtiyacı olduğu düşüncesiyle hazırlık yapan MHP’yi ‘hayırcı’ ilan edecek kadar gözlerini karartan ve seçim bahanesiyle kaosa fırsat verenler bu isimlerdir. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşme talebini reddetmesinin sebebi, Davutoğlu’nun terörle mücadeledeki zafiyette sorumluluğu olmasıdır. Ahmet Davutoğlu ve Tayyip Erdoğan terörle mücadelede samimi iseler evvela teröre cesaret veren çözüm ihanetinden vazgeçtiklerini, içinde sakladıkları buzdolabının fişini çektiklerini ilan etmelidirler. MHP terörü ve teröristi lanetlediği gibi, terörü destekleyenlerin ve teröre göz yumanların da en büyük düşmanıdır. 
Türkiye yeniden gerçek bir millet ve tek vücut olduğunu hatırlamalı, her türlü ayrılıkçı ve ayrıştırmacı politikalara karşı tavrını göstermelidir. Devlet hukuk zemininde görevini yapar hale getirilmeli, başta güvenlik ve yargı birimleri olmak üzere bütün organlar anayasadan aldıkları yetkilerini tekrar kullanmaya başlamalıdır. Görevlerini yapmayanlardan hesabı ise canı yanan bu millet en kısa zamanda mutlaka soracaktır.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473