banner564

CHP’li Çıray’dan Erdoğan’a gönderme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bakanlar Kurulu toplantısını gerekçe göstererek toplantıya katılamayacağını bildirmesinin, siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bağımsız hareket edemeyeceğinin canlı bir kanıtı olduğunu ileri sürdü.

CHP’li Çıray’dan Erdoğan’a gönderme
banner598
Davutoğlu'nun Yargıtay'a karşı almış olduğu bu tavrın, CHP'nin bu süreçteki haklılığını bir kez daha ortaya çıkardığını savunan Çıray, "Maalesef Davutoğlu, Yargıtay'a karşı almış olduğu bu tavrıyla Çankaya hükümetinin başı olduğunu ispat etmiştir. Demek ki, Davutoğlu için de kuvvetler ayrılığı prensibi AKP'nin ve Erdoğan'ın hayalindeki 'Yeni Türkiye' zırvası için bir engeldir" ifadesini kullandı.

Çıray, şunları kaydetti:
"CHP ve bu ülkede hukuk devletini savunan siyasi çevreler, Yargıtay'ımızı bu törenlerde yalnız bırakmayacaktır. Adli Yıl Açılış Töreni'nde daha önce de ifade ettiğim gibi Yargıtay ve Baro Başkanlığı ev sahibidir. Politikacılar ise misafirdir. Bizler, CHP olarak Yargıtayımızın davetine icabet ederek, onları hukuk devletinin ilke ve argümanlarının ortaya konulduğu böyle önemli bir günde yalnız bırakmayacağız. İnanıyorum ki tıpkı CHP gibi diğer muhalefet partileri de bu törene katılarak, hem Yargıtay'ı hem de hukuk devletini sonuna kadar sahiplenmiş olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474