banner564

Çocuk komutanlar operasyon yönetti

Bodrum'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar, komutanlık koltuğuna oturdu.

Çocuk komutanlar operasyon yönetti
banner598

    Etkinlikler kapsamında Turgutreis İlkokulu öğrencileri, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yarbay Erol Ürküt'ü makamında ziyaret etti. Ürküt, jandarmanın görevinin suç işlenmesini engellemek ve suçluyu yakalamak olduğunu söyledi.

    Ürküt, daha sonra çocuklardan temsili olarak bir hırsızlık ve kaçakçılık operasyonunu yönetmelerini istedi. Temsili olarak komutanlık koltuğuna oturan ilkokul öğrencisi Kerem Erol, olayın geçtiği bölgedeki hırsızların yakalanması için bölge karakol komutanına talimat verdi. Temsili komutan Erol, olay yeri inceleme ekiplerini parmak izi alması için olay yerine sevk etti. 

   Daha sonra komutanlık koltuğuna oturan Fidan Elif Başboğa ise silah kaçakçılığı yapıldığı iddia edilen bir aracın yakalanması için ilçedeki bütün karakol komutanlarına talimat verdi. Jandarma trafik ekiplerini de harekete geçiren Başboğa, aracın gidiş güzergahındaki yolların kapatılmasını istedi.

Jandarmanın suçluları yakalamak için izlediği yolları öğrenen çocuklar, daha sonra suçluların yakalanmasında kullanılan jandarma motosikletlerini inceledi.  Ziyaret sırasında öğrencilere jandarmayı tanıtıcı çeşitli hediyeler verildi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 02:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474