banner564

Çok duygulandı

Yeni Zelanda Genel Valisi Mateparae Ankara'da görkemli törenle karşılandı

Çok duygulandı
banner598

   Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, Ankara temasları çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Genel Vali'nin ziyareti, Aslanlı Yol'dan yürüyüşle başladı. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Mateparae, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

   Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Korgeneral Sir Jerry Mateparae'yi törenle karşıladı. 

Mateparae'nin makam aracına Çankaya Köşkü'ne girişinden tören alanına kadar, Türkiye ve YeniZelanda bayrakları ile tarihteki bağımsız 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan atlılar eşlik etti.  

21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Mateparae Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı. 

   Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Mateparae'nin eşi Janine Mateparae'nin de bulunduğu törenin ardından, Büyük Şeref Kapısı önünde basına poz verildi. 

 

İlişkiler önemli

 

   Yeni Zelanda Genel Valisi Korgeneral Sir Jerry Mateparae, Türkiye ile Yeni Zelandaarasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Burada bulunmak büyük bir onur. Gösterdiğiniz misafirperverlik ve ilgiden dolayı size çok teşekkür ediyorum" dedi. 

   Resmi ziyaret kapsamında Türkiye'de bulunan Mateparae, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, YeniZelanda'nın Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiğini ifade ederek, iki ülke başbakanının karşılıklı ilişkilerin geleceğine yön veren ortak bir bildiriyi imzaladıklarını belirtti. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 02:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474