banner564

Coşkuya ortak oldular

Düzce’deki uluslararası Yoga Festivali’ne 600 kişi katıldı

Coşkuya ortak oldular
banner598

Uluslararası Yoga Festivali, Düzce’ninAkçakoca ilçesinde başladı.Yoga Antrenörler Derneği (YOGAD) ve Yoga Akademi tarafından otelde düzenlenen festivale yurt içinden ve Fransa ile İngiltere gibi pek çok ülkeden 600'e yakın sporcu katılıyor.

   Katılımcılar, ilk gün açık havada meditasyon, çakra ve klasik yoga seansları gerçekleştirdi. 

YOGAD Başkanı Akif Manaf, AA muhabirine, yoga festivallerini her ay yaptıklarını söyledi.

   Sloganlarının "yıl boyu yoga, yıl boyu festival" olduğunu belirten Manaf, "Coşku havasında bu, bir bahar festivalidir. Açık havada orijinal yoga sistemi uyguluyoruz. Yaklaşık 400 katılımcı var bu festivalde. Gördüğünüz gibi insanlar büyük zevkle, neşeyle, coşku içinde orijinal yoga sistemini uyguluyor" diye konuştu.

   Manaf, 1,5 saat yoga yaparak, vücudun fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal açıdan yenilenebildiğini anlatarak, insanların kendilerini yeniden doğmuş gibi hissettiğini, daha sağlıklı ve huzurlu olduğunu dile getirdi.

 

İklim değişiklikleri strese neden oluyor

 

   Manaf, uzmanlar ve psikologların iklim değişikliğinde vücuttaki dengenin bozulduğunu belirttiğine dikkati çekti.

    Geçiş sürecinde insanların depresyona girebileceğini, kendini boşlukta hissedebileceğini aktaran Manaf, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Bahar geliyor. Aşk zamanı geliyor. İnsanlar aşık olmak istiyor. Bir eksiklik hissedebilir doyumsuzluk söz konusu. Bu konuda orijinal yoga sistemi müthiş bir araçtır çünkü iklim değişikliklerinde vücudun adaptasyonunu ve dengeli olmasını orijinal yoga sistemi müthiş sağlıyor. Görüyoruz ki düzenli, neredeyse her gün oriijinal yoga sistemini uygulayanlar bu dengesizliği yaşamıyor. Büyük mutlulukla, coşkuyla baharı kutluyorlar."

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 01:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473