banner564

Devamı gelecek

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Irak’a istihbarat ve lojistik destek vereceklerini söyledi

Devamı gelecek
banner598
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul'a başlatılacak bir operasyonda Türkiye'nin, Irak'ın yanında olacağını belirterek, "Türkiye, Irak'ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırdır. Bu desteğin yanı sıra Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim ve donanım yardımına da hazırız" dedi.
Bakan Yılmaz ve Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Savunma Bakanlığında ortak basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, konuşmasında, "Ubeydi ile terörle mücadele, güvenlik, savunma ve askeri işbirliği konularını ele aldık. Türkiye, Irak'ın birliği, bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir. Kapsamlı bir yapıya sahip İbadi hükümetini ve programını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

“Irak’ın yanındayız” 
"Musul'a başlatılacak bir operasyonda Irak'ın yanındayız" diyen Yılmaz, "Türkiye, Irak'ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırdır. Bu desteğin yanı sıra Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim ve donanım yardımına da hazırız. Irak'ın bütün güvenlik güçlerine askeri yardımımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473