banner564

“Devamı gelmeli”

Erdoğan, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasına ilişkin, "Bunu olumlu buluyoruz” dedi ve ekledi

“Devamı gelmeli”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında medeniyetin sözle ve şekille değil, mağdurlar ile mazlumlara kucak açarak, yaşatarak mümkün olduğunun ispatının Hatay olduğunu vurguladı.
Son zamanda bu doğrultuda ABD'nin, olumlu açıklamaları ve girişimlerinin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, kendilerinin de Suriye halkının can güvenliğini hedefleyen her türlü çabaya destek vereceklerini ifade ettiklerini anımsattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'deki ABD savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleriyle Suriye'nin bu hava üssünün vurulduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Esad rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu burada, Hatay'dan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Bunu da yeterli görmüyorum. Çünkü bundan sonraki süreçte ne olacağını hep birlikte takip etmeliyiz. Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir."

"Kendi politik hesaplarının kavgasını verenler değil..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 04.00'ten itibaren Suriye'deki gelişmeleri takip ettiğini, bu konuyla ilgili arkadaşlarıyla süreci izlediğini belirtti.
Kendilerine düşen görevin, ellerindeki imkanları sonuna kadar kullanarak, mazlumların yanında yer almak olduğunu anlatan Erdoğan, bunun için yıllardır Suriye'de çatışmalar dursun, katliamlar son bulsun diye çalıştıklarını, çabaladıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin geleceğini binlerce kilometre öteden gelip, burada kendi politik hesaplarının kavgasını verenler değil, Suriye halkı karar versin diyoruz" dedi. İdlib'deki gibi katliamlardan kaçarak ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan 3 milyon Suriyeli'ye gönüllerini, kapılarını, sofralarını da kendilerinin açtıklarını belirten Erdoğan, DAEŞ'in, Türkiye'yi hedef almasının nedeninin Suriyeli kardeşlerine sahip çıkmak olup olmadığını sordu.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474