banner564

‘Doğru buluyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yaptığı operasyona destek belirtti

‘Doğru buluyoruz’
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'un Fatih ilçesinde AK Parti İlçe Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Suriye'de Esad rejimine yönelik operasyonla ilgili "Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağın gördü. Cenevre ve Astana'da çözüm bulma çabalarına destek vereceğiz " dedi.

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'deki hava harekâtıyla ilgili İngiltere Başbakanı Theresa May'la görüştüğünü belirterek, " Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşeceğim" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arkadaşlarım Sayın Putin'le de irtibat halindeler. Onunla da Amerika'yla da ayrıca görüşmelerimizi yapacağız" dedi.

Suriye'de oynanan oyun başkadır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:  
   “O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu herhalde tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse bunun faili, bunun bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu. Biz bu oyunu çoktan bozduk. Suriye'de gerçekten ülke halkının huzuru için bir adım atılacaksa önce hem rejime hem de terör örgütlerine karşı adım atılmalı. Maalesef Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. 
Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DAEŞ'se biz DAEŞ'le zaten savaşıyoruz ya. Biz DAEŞ'e karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 3 bin DAEŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık.
Buradan şimdi tüm dünyaya bir çağrıda bulunuyorum: Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye'de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkânları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi haline getirelim." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473