banner564

Ege beşik gibi sallandı

Merkez üssü Kos Adası açıkları olan 6.3 büyüklüğündeki deprem Muğla’ya kabus yaşattı, birisi Türk 2 kişi hayatını kaybetti

Ege beşik gibi sallandı
banner598
Merkez üssü Kos Adası açıkları olan 6.3 büyüklüğündeki deprem, başta Muğla'nın Bodrum ilçesi olmak üzere bir çok ilde de oldukça şiddetli hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün 6.3 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşarken, insanlar tatillerini iptal ederek yaşadıkları şehirlere geri dönmek üzere yola çıktılar.
Ege’de dün sabaha karşı saat 01.31 sularında Bodrum ve Yunanistan'ın Kos Adası'nda da hissedilen bir deprem meydana geldi.  Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıklarken, depremin merkezinde hissedilen şiddetin 7.0 olduğunu belirtti. 
Kandilli'den tsunamiyle ilgili olarak da "Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü. Ancak güney kıyılarında 30-40 cm olarak görüldü.' denildi. Prof. Dr. Özener, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak 'Vatandaşlarımız teyakkuzda olsun' dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde güncellenen bilgilere göre, deprem, yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde meydana geldi.  Depremin meydana geldiği saatten bu yana 160'ı aşkın artçı sarsıntı oldu, bazı artçı sarsıntıların büyüklüğü 4.8. 

Ölüm İstanköy’de yakaladı
Ege'deki depremde İstanköy'de 2 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden iki kişiden birinin Türkiye vatandaşı Sinan Kurtoğlu olduğu bildirildi. Depremde Kos'taki Cezayirli Hasan Paşa Camisi'nin minaresinin kafeteryanın üzerine yıkıldı. Minare yıkıldığı sırada caminin yanındaki kafeteryada oturan 39 yaşındaki Kurtoğlu İsveç uyruklu bir turist enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Acı haber ailesine ulaştı
Sinan Kurtoğlu'nun acı haberi, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki ailesini ulaştı. Üç arkadaşıyla tatile giden İzmirli Kurtoğlu'nun, Karşıyaka Bostanlı'da kafe işlettiği belirtildi. 
Kos depreminde yaralanan Türk vatandaşı Selim Çaydanlı ve Utku Hasdemir ise feribotla Türkiye'ye getirildi.
Depremin etkisiyle büyük çatlaklar oluşan adanın limanı faaliyet dışı kalınca, tüm deniz seferleri iptal edildi. Adaya giden gemiler yakındaki adalara yönlendirildi. Özellikle turistik kent merkezinde büyük hasar meydana gelirken, Osmanlı döneminden kalan Defterdar Camisi'nin minaresi yıkıldı. Ayrıca, Agios Nikolaos Katedrali'nin bir bölümü çöktü.

Civelek: Can kaybı yok
Muğla Valisi Esengül Civelek kent genelinde can kaybı olmadığını açıklarken,  Dışişleri Bakanlığı yaklaşık 200 Türk vatandaşının tahliyesi için İstanköy Adasına feribot gönderildiğini duyurdu. 

Bodrum’da cami minaresi hasar gördü
Depremin en çok hissedildiği ilçelerden Bodrum'da halk geceyi sokakta geçirdi. Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nin minaresi sarsıntı nedeniyle zarar gördü. Minarenin bazı bölümleri düştü. 

Panikle yüksekten atlayanlar yaralandı
Bölgede bazı elektrik hatları da koptu. Yaşadığı korku ve panik nedeniyle yüksekten atlama sonucu yaralanan bazı kişiler Bodrum Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Bodrum ve çevresinde yüzlerce insan geceyi sokaklarda geçirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473