banner564

“Emanetçi başbakan”

CHP’li Hamzaçebi, "Davutoğlu henüz rüştünü ispat etmedi. Biz oturduğu koltuğun hakkını vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı

“Emanetçi başbakan”
banner598
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Türkiye İhvan liderlerini kabul edemez. Dünyanın kaçındığı, ülkesinden barındırmak istemediği İhvan liderlerini Türkiye'nin kabul etmesi demek, Türkiye'nin demokratik ülke olmadığı, terörle iç içe olduğu izlenimini dünyaya vermektir" dedi. 
Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugüne kadarki uygulamalarının "emanetçi Başbakan" uygulamaları  niteliğinde olduğunu,  kendisinin henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bağımsız bir uygulamasını göremediklerini söyledi. "Sayın Davutoğlu henüz rüştünü ispat etmedi. Biz onun rüştünü ispat etmesini, oturduğu koltuğun hakkını vermesini istiyoruz" diyen Hamzaçebi, hangi şekilde davranırsa davransın muhataplarının daima Hükümet ve Davutoğlu olacağını kaydetti.
Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygulamalarının aynısını yaptığını, adli yıl açılış törenine gitmeyince kendisinin de gitmediğini. "selefi Erdoğan gibi"  gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantıya bazı basın kuruluşlarını davet etmediğini ifade eden Hamzaçebi, "Nerede Sayın Davutoğlu'nun bağımsız duruşu ve uygulaması? Öyle bir şey yok" dedi.
Davutoğlu'nun "yolsuzlukla mücadele edeceğiz, yolsuzluk yapanın elini keseriz" dediğini belirten Hamzaçebi, şöyle konuştu.
"Gel de buna inan. Sayın Davutoğlu'nun imzasını taşıyan bir Bakanlar Kurulu kararı, 30 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararda tarımsal sulama nedeniyle özel sektör şirketlerine elektrik borcu bulunan çiftçilere borçların ödenmesi için 15 Eylül'e kadar süre verildi, 'ödemezseniz sizin tarımsal teşvik nedeniyle devletten alacağınız primleri size ödemeyeceğim, özel sektör şirketine ödeyeceğim' dedi. Bunun kanuni dayanağı yok. Tarım Kanunu  böyle bir yetkiyi Bakanlar Kurulu'na vermiyor. Yetki dışı, hukuksuz düzenleme yapmış durumda. Sayın Davutoğlu'nun Başbakan olarak ilk icraatı elektrik patronlarının alacağını çiftçilerden devlet zoruyla tahsil etmek. Erdoğan'ın Başbakanı olduğu hükümetin benzer düzenlemesi vardı, ama biraz daha bunun gerisindeydi. Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyorum; hem  Başbakan olarak kendisini gösterme hem de yolsuzlukla mücadele edip etmeyeceğini gösterme fırsatını veriyorum. Kanuna aykırı, hukuksuz bu Bakanlar Kurulu kararını derhal yürürlükten kaldır. Kendini çiftçiden yana değil de elektrik patronlarından yana konumlandıran bir Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti ilk kez görmektedir. 'Yanlış yapmışım, yeterince inceleme fırsatı bulamadım' diyerek milletten, çiftçiden özür dilemediği sürece TBMM açıldığında Davutoğlu hakkında gensoru önergesini vereceğiz."

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473