banner564

En acı Anneler Günü

Marmaris’te virajlı rampada devrilen tur otobüsünde bulunan, çoğu kadın ve çocuk 24 kişi hayatını kaybetti

En acı Anneler Günü
banner598
Muğla Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kaza nedeniyle 24 kişi hayatını kaybetti. Kazada midibüsün soförü de hayatını kaybetti.
Muğla-Antalya kara yolunda midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 24 kişi hayatını kaybetti. Muğla valisi Çiçek, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı turist olmadığını belirtti. Midibüsün freninin patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, kazanın nedeni hakkında araştırmaların devam ettiğinin de altını çizdi. Vali Vekili Köten kaza yapan araçta 31 kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini belirtti. 
Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen kazanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

"Sürücünün hatası olabilir”
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.
Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun dün sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. 
Edinilen bilgiye göre, günü birlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris’e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı araç, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkiinde kontrolünü kaybederek uçuruma yuvarlandı.
Sakar'ın en keskin virajında kaza, seyir terasının bulunduğu bölgede meydana geldi. İki ihtimal üzerinde duruluyor. Midibüsün freninin patlama ihtimaliyle birlikte şoförün aracı gerektiğinden hızlı kullanmış olabileceği de düşünüyor. 

İl Sağlık Müdürü'nden açıklama
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin de "Edindiğimiz bilgiye göre kaza, yerli turistleri taşıyan tur midibüsünün şarampole düşmesiyle kaza meydana geldi. Yaralıları kaza yerinde ilk müdahaleyi yapıp hastanelere sevk ettik. Yaralıların içinde sağlık durumu ağır olanlar da var. Ölü sayısı artabilir. Savcının incelemenin ardından ölenlerin cesetleri adli tıp morguna kaldırılacak. Olay sıcak olduğu için ölenlerin kimlikleri henüz belirsiz" dedi.

Yol çift şeritli olarak trafiğe kapatıldı
Öte yandan, kazanın olduğu bölgede yol çift şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Bölge, vatandaşların izdiham yaratması nedeniyle 1 kilometrelik güvenlik şeridine alındı.
Başbakan Binali Yıldırım, Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada, bir tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474