banner564

En acı veda

Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlandı, Türkiye’nin dört bir yanında gözyaşları sel oldu

En acı veda
banner598
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin kentinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Uzman Çavuş Halis Koca, (28) memleketi Adana’nın İmamoğlu ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Törene, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz’in (27) cenazesi, memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde, toprağa verildi. şehit oğlu Ekiz’in Türk bayrağına sarılı tabutunu gören babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. 
Cenaze törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, protokol üyeleri, şehidin ailesi, yakınları, silah arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz, ilçedeki asri mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.
Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın Adıyaman'daki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit babasının kolundan hiç ayrılmadı.

İzmir’de helikopter şehidi uğurlandı
Zeytin Dalı Harekatı’nın 22’nci gününde, düşen helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın (32) cenazesi, memleketi İzmir’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Şehidin annesi Hasibe Karaman’ın “Kalk oğlum” diyerek, tabuta kapandığı törende, eşi Duygu Karaman’ın ise metanetli durduğu görüldü.
Şehidin acılı annesi, “Kalk oğlum” diyerek, tabuta kapanırken, cenazenin başında duran eşinin ise metanetli durup, gözyaşı dökmediği gözlendi. Tabutun başında nöbet tutarken, ağlayan askerin gözyaşlarını, şehit yakınları mendille sildi.

Afrin Şehidi İstanbul’da toprağa verildi
Teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca (25) için Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Kartal’daki baba evinde alınan helalliğin ardından camiye getirildi. Şehidin babası Ramazan Karaca ve annesi Fadime Karaca taziyeleri kabul ederken, havanın yağışlığı olmasına rağmen yüzlerce kişinin camiye akın ettiği görüldü.

Giresun şehidini uğurladı
Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu memleketi Giresun'un Çamoluk ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli şehidin annesi Muazzez Karacaoğlu, babası Süleyman Karacaoğlu, eşi Kıymet Karacaoğlu, kardeşleri Ramazan, Haşim, Rabia ve Hakan Karacaoğlu'na başsağlığı diledi.

Şehit babasının en ağır yükü
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın Samsun’da son yolculuğuna binlerce insan tarafından uğurladı. Baba, oğlunun tabutunu sırtlarken, kamuflaj giyen kız çocuğu korteje eşlik etti. Başka bir kız çocuğu ise şehidin tabutuna gül bıraktı. Baba Ekrem Akalın ise oğlunun tabutunu sırtlayarak şehide son görevini yerine getirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 03:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473