banner564

Ercan’a geliyordu

İstanbul’dan kalkış yapan özel jet uçak havada arızalandı, acil iniş yaptığı esnada pistten çıkarak yanmaya başladı, 4 kişi yaralandı

Ercan’a geliyordu
banner598
İstanbul Atatürk Havalimanında özel bir jet iniş sırasında düştü; Atatürk Havalimanı trafiğe kapatıldı. Kazada jetten 2 pilot, 1 hostes, 1 yolcu olmak üzere 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi. Kazadan bir süre sonra pistler tekrar kullanıma açıldı.
EuroAir'e ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, saat 21.20'de KKTC'de Ercan Havalimanı'na gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçakta iniş takım arızası ortaya çıktı. Pilotlar geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri acil durum için pistte yerlerini aldı.
Saat 21.30'da çift motorlu iş jeti Atatürk Havalimanı'nın 35 sağ pistine teker koydu. Ancak iniş takımları katlanan uçak pistte kaydı ve toprak alana çıktı. Alev alan uçağa hemen havalimanı itfaiyesi müdahale etti. Uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin itfaiye tarafından kurtarıldı.
Olay nedeniyle Atatürk Havalimanı iniş trafiğine kapatıldı. Sadece Florya-Ataköy istikametindeki 05/23 pistinden kalkış izni verildi.

İniş takımları açılmadı
Edinilen ilk bilgiye göre daha önce Sanko Holding’e ait olan özel jetin iniş takımlarının açılmadığı için düştüğü belirtiliyor. Kırgız bir iş adamına ait olduğu öğrenilen uçağın mürettebatının tamamının Türk olduğu bildirildi.
Kaza nedeniyle bir süreliğine kapanan Atatürk Havalimanı’nda hava trafiği tekrar normale döndü.
Sanko Holding: Uçak 2014’te satıldı
Gaziantep merkezli Sanko Holding tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düşen uçakla ilgili açıklama yapıldı.
Uçağın 2014 yılında satıldığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: “Acil iniş sırasında düşen uçak, Sanko Holding tarafından 2014 yılında satılmıştı. Atatürk Havalimanı'nda acil iniş sırasında pistten çıkan ve meydana gelen yangında 4 kişinin yaralandığı TC-KON tescilli Citation VII tipi iş jeti, Sanko Holding tarafından 2014 yılında satılmış olup, Sanko Holding ve şirketleri ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Kazada yaralanan 4 kişiye Allah'tan acil şifa diler, kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Vali Şahin'den açıklama
İstanbul Valisi Vasip Şahin, kaza sonrası incelemelerde bulunmak üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 21.20 sıralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne müteveccihen havalanan bir jetin kısa süre sonra teknik bir arazı nedeniyle iniş izni istediğini söyledi. Şahin, "Kulenin yönlendirmesiyle pist başına doğru, pistten inerken, duramıyor ve pist başından aşağıya doğru devam ediyor. Duramayıp aşağıya doğru giderken bu arada uçakta hem sürtünmeden kaynaklı yangın hem de parçalanma başlıyor. Bu sırada zannediyoruz, yolcular uçaktan ayrılmış oluyorlar. Uçak pistten hemen 100 metre ileride havaalanı sınırının kenarında duruyor. Bizim itfaiyemiz zaten acil durum ilan edildiği için pistte hazır bekliyordu. Yangına derhal müdahale ediyor, yangın söndürülüyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474