banner564

Erkekler binemeyecek

Kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması Sivas’ta başlatıldı

Erkekler binemeyecek
banner598
Kadınlara özel 'pembe taksi' uygulaması Sivas’ta başlatıldı. Erkek yolcuların binemeyeceği taksiler sadece kadınlar için trafikte olacak.
Meksika, Mısır ve İngiltere gibi ülkelerde yaygın olan pembe taksiler, sadece kadınlar tarafından kullanılıyor. Sivas’ta Yenişehir taksi durağında başlayan pembe taksi uygulamasını diğer duraklar da isterlerse belediye ve emniyetten izin alarak başlatabilecek. 
Sivas Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Koordinatörü Erdoğan Yuvacı, Sivas’ta bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Terminal Taksi Durağı’nda işletmecilik yapan bir kardeşimiz ‘Pembe Taksi Uygulaması’ ile sadece bayanlara hizmet vermek üzere müracaat etti. Bu, Sivas’ta yapılmayan bir uygulamaydı. Türkiye genelinde pozitif bir ayrımcılık yapılıyor. Bizde ilk olması nedeniyle Sivas Belediyesi olarak böyle bir şeyin uygun olacağını düşündük. Emniyet Müdürlüğü ile görüşerek izin verdik. Sivas’ta da bayanlara hizmet vermek üzere bir pembe taksi uygulaması başlamış oluyor.” diye konuştu. 

Sürücüsü de bayan olacak…
Cesaretinden dolayı taksiciyi tebrik eden ve Sivas’ta bir hanımefendinin araç kullanmasını önemsediklerini vurgulayan Yuvacı, “Bu aracın sürücüsü bayan olacak, müşterisi de bayanlar ve aileler olacak. Bunun dışında erkek taşımayacak. Bu hizmetle birlikte önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. Aynı zamanda diğer duraklardan talep gelmesi hâlinde her duraktan bir ticari araç için bayan şoför kullanmak kaydıyla böyle bir imkân verebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474