banner564

Erken seçim yok

Başbakan Davutoğlu, şu andaki hedeflerinin koalisyonu kurmak olduğunu belirtti

Erken seçim yok
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu andaki hedeflerinin koalisyonu kurmak olduğunu belirterek, "Zihninizde hep bu yoldan sapma olursa zaten o yolda ilerlemeniz mümkün değil. Önce istikametinizi düzgün tutar, ilkenizi doğru oturtur, o yolda ilerlersiniz ama o yolda sizinle yürüyecek bir ortak bulamazsanız işte o zaman düşünülmeye başlanır." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na seçilen İsmet Yılmaz'ı Meclis'teki makamında ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Meclis Başkanı Yılmaz'a tebrik ziyaretinde bulunduklarını söyledi. 
'Milli Savunma Bakanlığı'na kimin atanacağının' sorulması üzerine Davutoğlu, şu cevabı verdi: "Dün zaten Meclis Başkanlığı seçimi olurken yeni bir atama olacağını söylemiştik. İçinde bulunduğumuz süreci de göz önünde bulundurarak geçmişte bu konuda tecrübesiyle, birikimiyle Milli Savunma Bakanlığı görevini yapmış olan Sayın Vecdi Gönül’ü Milli Savunma Bakanlığı görevine dün itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanı'mıza arz ettim. 
'CHP ve MHP liderlerinin son açıklamasından sonra erken seçim ihtimalinin' sorulması üzerine de Davutoğlu, "Bir yola çıktınız mı alternatif çıkışları düşünmemek lazım. Bizim şu andaki hedefimiz koalisyonu kurmak. Zihninizde hep bu yoldan sapma olursa zaten o yolda ilerlemeniz mümkün değil. Önce istikametinizi düzgün tutar, ilkenizi doğru oturtur, o yolda ilerlersiniz ama o yolda sizinle yürüyecek bir ortak bulamazsanız işte o zaman düşünülmeye başlanır. Daha görüşmeden 'böyle bir ortak yok' demek de muhataplara haksızlık olur. Bütün parti liderleriyle görüşeceğiz, birlikte bir çözüm bulma çabasında olacağız. Hepimize milletin verdiği görev açıktır. Şimdi başlarken uzlaşmama düşüncesi millete saygısızlık olur." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474