banner564

Eski günlerdeki gibi

Kars'ta çiftçiler, hasadı dirgen, tırpan, at tırmığı gibi geleneksel tarım aletleriyle yapıyor

Eski günlerdeki gibi
banner598
Kış mevsiminin sert geçtiği Kars’ta , Nisan, Mayıs ayında ekilen tohumların hasadına başlandı. Hasadın en geç yapıldığı iller arasında yer alan Kars'ta üreticiler, araziler dağlık olduğu olduğu için teknolojik tarım aletleri yerine, atalarından kalan geleneksel aletlerle ürünlerini tarladan kaldırıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede hasada başlandığını belirterek, genel olarak Kars'ta bu sene arpa, buğday, korunga ve fiğ gibi yem bitkilerinde yüksek verim beklediklerini söyledi.

“Rekolte iyi olacak”
Çiftçilerin yoğun şekilde hasat yaptığını vurgulayan Düzgün, "İlk etapta, arpa ve yem bitkilerinin hasadına başlandı. Arpa başakları ve diğer yem bitkilerinin daneleri oldukça dolu. Net olarak değerlendirebilmemiz için hasadın tamamlanması gerekiyor. Bu bakımdan genel izlenimler rekoltenin iyi olacağı yönünde" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 09:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
turkish power
turkish power - 4 yıl Önce

oz e yanit yerse

Cihangir Dilaver
Cihangir Dilaver - 4 yıl Önce

Akın cı denilen bu sdamabbunmanalınsoyafınımlim vermiş!! OnunnadınAkıncımdeğil Satıcı olmalıymış. DefolmgitbartılmbıraknKıbrıs şahlsnsın!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474