banner564

Flaş gelişme

Zarrab davasının bu hafta görülmeyeceği, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek başına hakim karşısına çıkacağı bildirildi

Flaş gelişme
banner598
ABD'de yargılanan Rıza Zarrab'ın davasının bu hafta görülmeyeceği, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek başına hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.    
Davaya bakan hâkim Richard Berman davada yargılanan tek ismin eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla olduğunu belirtti.
New York’ta dün TSİ 18:00’de başlaması planlanan Reza Zarrab davasında flaş bir gelişme yaşandı. Reuters'ın haberine göre Reza Zarrab davasının bu hafta görülmeyeceği Mehmet Hakan Atilla'nın tek başına hakim karşısına çıkacağı belirtildi.
Öte yandan Hâkim Richard Berman olası jüri üyelerine, Atilla'nın davada yargılanan tek sanık olduğunu söyledi.

Juri seçimi
Rıza Sarraf'ın yanı sıra New York'ta tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile, aynı dava kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan'ın da aralarında bulunduğu sanıklar için jüri seçimi yapılıyor.
ABD hukuk literatüründe "Jencks materyali” olarak tabir edilen ve savcılığın elinde bulunan işbirlikçi sanığın itirafları anlamına gelen dosyalarda Zarrab'ın yer aldığı iddiası gündeme gelmişti.
İran'a yönelik yaptırımları delme, banka dolandırıcılığı ve kara para aklamakla suçlanan Zarrab geçen yıl mart ayından bu yana New York'ta tutuklu bulunuyor.
Atilla ise 27 Mart'ta JFK Havalimanı'ndan Türkiye'ye gitmek üzereyken gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474