banner564

Gabriel’i yalanladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve içişlerine kimsenin karışma yetkisi olmadığını belirtti

Gabriel’i yalanladı
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turu kapsamında ziyaret edeceği Suudi Arabistan'a hareketinden önce açıklama yaptı.
Alman Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, "Türkiye'nin demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak içişlerine kimsenin karışma yetkisi yoktur. Gerek güvenlik, gerek yargı süreci içindeki atılmış adımları atmaya da kimsenin yetkisi yoktur" dedi. Erdoğan, YPG'nin isim değişikliğiyle ilgili olarak, "Ha Ali, ha Veli değişen bir şey yok" diye konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“İslam dünyası üzüntüde”
“Suriye, Irak, Libya, Filistin'de yaşanan acılar ortadadır. Mescid-i Aksa'da yaşananlar bunun bir örneğidir. Yaşananlar İslam dünyasını derinden üzmektedir. Harem-i Şerif'e yönelik kısıtlamalar ile Müslümanların onurunun incitilmesi karşısında İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez. Kudüs'te yapılan hak ihlalleri Müslümanların da başkalarının haklarını ihlal etmesine asla gerekçe olamaz. Başka dinlere mensup insanların ibadethanelerine halel getirmek bizim medeniyetimizde asla yoktur. Mescid-i Aksa çevresinde sükunetin yeniden hakim olması için yoğun çaba sarfediyoruz. İsrail hukuka, insani değerlere uygun davranmalı. Bölgede gerilimi tırmandıracak adımlardan kaçınmak gerekiyor. 

"Alman şirketlere soruşturma yok"
Alman Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalarını değerlendiren Erdoğan şunları kaydetti: "Türkiye'nin demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak içişlerine kimsenin karışma yetkisi yoktur. Gerek güvenlik, gerek yargı süreci içindeki atılmış adımları atmaya da kimsenin yetkisi yoktur. Türkiye'nin içinde ajan provokatörlük yapan bunu diplomatik servislerini kullanarak sürdürmeye gayret edenlere karşı Türkiye de elinden geleni yapacaktır. Alman Dışişleri Bakanı'nın şahsında bir şeyi devamlı söyledim. 

“NATO’da beraberiz, müttefikiz”
Bizler NATO'da beraberiz, AB sürecinde müzakereci devletiz. Aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Bu ortaklığa gölge düşürecek adım atılmamalı. Türkiye'den kaçan teröristleri barındırırsanız ve bunu çeşitli devlete ait toplantılarda konuşturmak suretiyle ödüllendirirseniz kusura bakmayın bizim sizlere bakışımız o kadar rahat olmaz. 4 bin 500 dosya verdim. Bu PKK'ya ait dosyalar. Darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün birçok mensubu Almanya'da cirit atıyor. Bunlar bize iade edilmeyecek, siz sürekli olarak iki kişiyle ilgili Türkiye'yi sıkıştıracaksınız. Yok böyle bir şey. Yargı süreci işlemektedir. Almanya'da siyasetin içinde olanlar ekimdeki seçimler için böyle bir pazar oluşturmaya çalışıyorlarsa o bizi pek de ilgilendirmiyor. Medya organlarında başta şahsım olmak üzere yapılan saldırıların affedilir hiçbir yanı yoktur. Türkiye'deki Alman şirketlere karşı hiçbir soruşturma yoktur. Kimse kimseyi bu tür yalan haberlerle tehdide yönelmesin. Siyasetin içinde olan insanlara yakışmaz."
YPG'nin isim değişikliğiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Ha Ali, ha Veli değişen bir şey yok. Kimin kim olduğunu iyi biliyoruz. Dostlar birbirini aldatmamalı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473