banner564

Gaziantep’te dehşet günü

Hücre evi operasyonunda 'canlı bomba' kendini patlattı, 3 polis şehit oldu, 8 kişi de yaralandı

Gaziantep’te  dehşet günü
banner598
Gaziantep'te, polisin bir aydır peşinde olduğu ve dün öğle vakti adresini saptadığı IŞİD'li teröristlerin bulunduğu hücre evine düzenlenen operasyonda, 'canlı bomba' terörist üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Patlamada, operasyonu yapan Özel Harekat timindeki 3 polis şehit oldu, 4 polis ile 4 Suriyeli yaralandı. 
Polisin, 'teslim ol' çağrısına hücre evindeki teröristlerin önce sessiz kaldı, ardından ateşle karşılık verdi. Polislerin kapıyı kırarak içeri girmesiyle evde bulunanlardan 'canlı bomba' terörist, üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. 
Kulakları sağır eden patlamada içeri giren özel harekat polisleri ile bu sırada dışarı çıkmaya çalışan apartmanda bulunan bazı kişiler yaralandı. Patlama sırasında evde bulunan bir teröristin ise kaçtığı öne sürüldü. Yaşanan kargaşada çevrede kaçışan ve polisin şüphelendiği aralarında hücre evinin bulunduğu binada oturan bazı Suriyelilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

3 polis şehit oldu
Patlamada yaralanan 7 polis ile 4 Suriyeli olmak üzere 11 kişi, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki hastanelere taşındı. Hastanelere götürülen polis memurlarından 3'ü doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, 4 polis ile 4 Suriyelinin tedavisi sürüyor. Polislerden birinin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. 
Patlamanın ardından bölgeye takviye olarak gönderilen polisler, mahalleyi yaya ve araç trafiğine kapatarak operasyonu genişletti. Bu sırada durumundan şüphelenilen kişiler gözaltına alındı. 

İkinci patlama, Burak Mahallesinde
Kentin Beşyüzevler Evler Mahallesi'nde IŞİD'in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent'teki Burak Mahallesi'nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı. 
Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3'üncü 4'üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte binadan etrafa parçaların savrulduğu görüldü. 

Hücre evi operasyonunda 3'üncü patlama
Ankara Gar Meydanı'na yönelik saldırıda canlı bombaları başkente götüren kişi olarak aranan İbrahim Halil Durgun, geçen yıl Kasım ayında Gaziantep'in Beykent Mahallesi'ndeki evine polis tarafından düzenlenen operasyonda kendini patlattı. Patlamada, Durgun parçalanarak ölürken, 5 polis memuru yaralandı. 
İkinci hücre evi operasyonu ise terör örgütü IŞİD'in emirlerinden olarak bilinen ve Türkiye'deki tüm bombalı saldırıları organize ettiği iddiasıyla başına 4 milyon TL ödül konularak aranan Yunus Durmaz'ın, geçen 19 Mayıs günü Çağlayan Mahallesi'ndeki adresi belirlendi. Eve düzenlenen operasyonda Yunus Durmaz canlı bomba olarak kendisini patlattı, yine kendisi gibi IŞİD üyesi olan ve 1.5 milyon TL ödül ile aranan kardeşi Hacı Ali Durmaz ise sağ olarak ele geçirildi. 
Dün meydana gelen hücre evi operasyonunda ise kimliği henüz açıklanmayan canlı bombanın kendisini infilak ettirdiği saldırıda 3 polis şehit oldu, 8 kişi yaralandı.

Canlı bombanın kimliği belli oldu
Gaziantep'te öğleden sonra düzenlenen ikinci operasyonda polisin ateş açmasının ardından üzerindeki bombayı patlatarak parçalanan 30 yaşındaki Mehmet Kadir Cebael'in, 10 Ekim 2015 tarihinde 103 kişinin öldüğü Ankara Gar saldırısının da sanığı olarak arandığı ortaya çıktı. 
IŞİD terör örgütünün sözde Gaziantep sorumlusu olduğu bilinen ve güvenlik güçlerince aranan Cebael'in yakalanması durumunda; 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek', 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs etmek' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak' suçlarından yargılanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473