banner564

Geldikleri gibi gittiler

Rejim yanlısı terörist grupları Afrin’e girmeye teşebbüs etti, Türk Silahlı Kuvvetleri geri püskürttü

Geldikleri gibi gittiler
banner598
Rejim yanlısı terörist grupları dün Afrin’e girmeye teşebbüs etti. Bu hamleye karşın Türk Silahlı Kuvvetleri, top atışlarıyla terörist grupları geri püskürükken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan olay ile ilgili kesin ve sert konuştu. Erdoğan, “"Böyle bir karar alanlar, bedelini çok ağır öderler" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.  
Afrin'e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplara müdahalede bulunulduğuna yönelik haberler hatırlatılarak, "Sahadaki son durum nedir? Bu konu özellikle Sayın Ruhani ile görüşmenizde gündeme geldi mi?" sorusuna Erdoğan, " Akşam saatlerine doğru oradaki rejim yanlısı terörist gruplarının Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edildi fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar. O dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette. Sayın Putin ve Sayın Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde, bu konularda da zaten mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara tabii fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler." cevabını verdi.

Afrin kuşatması başlıyor
Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ise Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’na değindi ve şehir merkezi kuşatmasının yakında olacağını söyledi.  Erdoğan şunları kaydetti: "32. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nda 1715 teröristi etkisiz hale getirdiğimiz operasyonda 32 de şehidimiz var. Yavaş ilerliyor görülebilir ama biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için gitmedik. Biz yaşanılabilir ve güvenli bölge haline getirmek için girmiş bulunuyoruz. Adım attığımız her yerin güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek. Türkiye'nin ve Türk milletinin kırmızıçizgilerini yok sayanlara gerekiyorsa alınlarının ortasına bu çizgileri göstermek boynumuzun borcudur. Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Bu soruyu soranlar batılı tarihçilerin yazdıkları kitapları okusunlar. Dedelerinden veya onların babalarından savaşanlar varsa onlara sorsunlar. Daha da merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin'e gelsinler. Bu tokadın hak edenden başkasına atılmadığını da soruşturup öğrensinler.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 12:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın  Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Helal olsun sn CBna,işte biz Türk milletinin başında böyle bir lider istiyoruz,bu meydan okuma,büyüklenme,kabadayılık asla değildir,bu güçlü Türkiyemizin başkanının Türk milletinin duygularına tercüman olmasıdır

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473