banner564

“Göçmenleri otobüsle Avrupa’ya göndeririz”

Yunan medyası, Erdoğan-Tusk-Juncker arasında yapılan görüşmenin tutanakları olduğunu iddia ettiği belgeleri yayınladı

“Göçmenleri otobüsle  Avrupa’ya göndeririz”
banner598

Yunan medyası G-20 Zivesi sırasında Erdoğan-Tusk-Juncker arasında yapılan görüşmenin tutanakları olduğunu iddia ettiği belgeleri yayınladı. 

Yunan internet sitesi Euro2day'in yayınladığı tutanaklara göre AB’li yetkililere “53 senedir bekliyoruz. Bizimle dalga geçiyorsunuz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz istediğimiz zaman Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarını açıp, göçmenleri otobüse bindirip gönderebiliriz.” dedi. Juncker, “AB ile anlaşmak istediğinizi sanıyordum. Şimdi ise kendimi aldatılmış sayıyorum.” diye sitem etti.
Yunanistan’ın ‘Euro2day’ adlı internet sitesinde dün yayımlanan “Yunanistan arkasındaki kalın oyun” başlıklı yazıda, Antalya’da gerçekleşen G-20 Zirvesi çerçevesindeki mini zirvenin gizli tutanakları olduğu iddia edilen belgelere yer verildi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılan G20 Zirvesi kapsamında 16 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya gelmişti. Regnum Otel'deki basına kapalı görüşme, bir saat sürmüş kabulde Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da hazır bulunmuştu. 

"Çok dramatik gelişmeler yaşanabilir"
Paris saldırılarından sonra bazı AB üye ülkelerin Schengen’den dahi vazgeçme fikri içinde olduğunu ifade eden Tusk, “Sizinle acil bir çözüm üretemezsek çok dramatik gelişmeler yaşanabilir.” demesi üzerine Erdoğan, “Herhangi bir mutabakata varamazsanız çözümüz ne? Göçmenleri öldürmek mi?” diye sordu. Tusk, bunun üzerine Schengen anlaşmasının askıya alınması durumunda Türkiye’nin de AB ile vize muafiyetinin anlamını yitireceğini söyledi.

Erdoğan: 53 senedir bekliyoruz
Tutanaklara göre Erdoğan, AB’nin Türkiye için hiçbir şey yapmadığında ısrar etti. Erdoğan, “Para, mülteciler için, Türkiye için değil. Üstelik üyelik öncesi fonlarını kullanıyorsunuz. Ortada hiçbir şey yok. Tek bir müzakere başlığı yok. 53 senedir bekliyoruz. Bizimle dalga geçiyorsunuz.” dedi. Juncker ise söz konusu 53 sene zarfında Türkiye’nin her zaman örnek bir demokratik bir yönetime sahip olmadığının altını çizdi. Erdoğan büyük bir (dünya) savaşına imza atan İngiltere ve Almanya’nın da demokratik olmadığı dönemler olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473