banner564

Güvenli eğitim talebi

Batman'da bir grup, valilik önünde yaptıkları basın açıklamasıyla öğretmen ve okul idarecilerine yönelik saldırıyı kınadı

Güvenli eğitim talebi
banner598
Batman'da eğitim sendikalarına üye bir grup, valilik önünde yaptıkları basın açıklamasıyla öğretmen ve okul idarecilerine yönelik saldırıyı kınadı.
Cumhuriyet Ortaokulunda toplanan Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Özgür Eğitim-Sen üyeleri, Batman Valiliğine kadar yürüdü.
Burada, grup adına konuşan Özgür Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, müdür olarak görev yaptığı Cumhuriyet Ortaokulunda  kavga eden öğrencileri ayıran bir öğretmenin, öğrenci yakınlarının bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradığını anımsattı.
Olayda, okul idarecilerinin de darp edildiğini ifade eden Sevinçer, şöyle konuştu:
"Eğitimciler olarak bu olayı nefretle kınıyoruz. Bu son olay artık sabır taşımızı çatlatmıştır. Bizler, öğrencilerimize güvenli şekilde eğitim vermek istiyoruz. Bizim okullardaki varlık sebebimiz öğrencilerimizdir. Öğrencilerimiz için varız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Yetkililer okullarda güvenlik önlemini artırmak için çaba göstermelidir. Okullara güvenlik görevlisi verilmeli."
Olayı kınadığın belirten Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin ise okul çevrelerinin güvenli olmadığına dikkati çekerek, özellikle okulların çevresindeki internet kafelerin kapatılması gerektiğini bildirdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473