banner564

Güvenlik tedbiri

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hususi ve hizmet pasaport ile KKTC'ye gelecek yolcular için terminale özel kontrol bankoları konuldu

Güvenlik tedbiri
banner598

Atatürk Havalimanı’nda hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri ile KKTC'ye gelecek yolcuların işlemlerini hızlandırmak amacıyla terminalde özel kontrol bankoları oluşturuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı alarak seyahat edebiliyor. Ayrıca KKTC'ye seyahat edecek yolcuların ise kimlik bilgileri polislerce sistemden kontrol ediliyor.
Bu kapsamda Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından daha önce Dış Hatlar Gidiş Terminalindeki vize ihlal ofisinde yapılan işlemler için özel kontrol bankoları konuldu. Bankolarda görevli polis memurları tarafından yapılan işlemlerin ardından yurt dışına çıkışlarında herhangi bir sakınca görülmeyen yolcuların uçaklara zamanında gitmesi sağlanıyor.
Yapılan düzenleme ile terminallerdeki pasaport kontrol noktalarındaki yoğunluğun azaldığı gözlendi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473