banner564

“Haklılığımızın göstergesi”

CHP’li Engin Altay, "Topraklarımızdan Peşmerge geçişinin sorumluluğu MHP ve iktidar partisinin omuzlarında olduğu çok açıktır" dedi

“Haklılığımızın göstergesi”
banner598
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, " Topraklarımızda Peşmerge geçişi nedeniyle yaşanan manzaraların siyasi sorumluluğunun da MHP ve iktidar partisinin omuzlarında olduğu çok açıktır" değerlendirmesinde bulundu.
Altay, Peşmerge'nin Türk topraklarından geçişi ve bu sırada yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 
Ortaya çıkan görüntülerin CHP'nin tezkereye karşı çıkışının doğruluğunu ortaya koyduğunu belirten Altay, "Bugün yaşanan ve 'ikinci Habur' yorumu yapılan manzaraların siyasi sorumluluğu o günkü oylamada tezkereye 'evet' diyen siyasi parti MHP ve iktidarın omuzlarındadır" ifadesini kullandı.  
Tezkerenin doğru olmadığını, bunun bölge barışına katkı yapmayacağını söylediklerini hatırlatan Altay, şunları kaydetti:
"Keşke o zaman tezkereye evet diyenler, yani muhalefet partisi MHP ve iktidar partisi AKP neye evet dediklerini bizim uyarılarımızla görebilselerdi. Özellikle bir muhalefet partisi olarak MHP bizim yaptığımız uyarıları anlayabiliseydi, görebilseydi. Çünkü MHP ve AKP oylarıyla kabul edilen tezkerede yabancı askeri unsurların Türkiye’de konuşlanabilmesi ve Türkiye’nin  yabancı unsurlarla operasyona katılması ibareleri vardı. Biz buna ulusal çıkarlarımız çerçevesinden bakarak çok net şekilde karşı çıktık. Bugün gelinen nokta ve topraklarımızda yaşanan manzaralar haklılığımızı ortaya koyuyor. Bugün topraklarımızda peşmerge geçişi nedeniyle yaşanan manzaraların siyasi sorumluluğunun da MHP ve iktidar partisinin omuzlarında olduğu çok açıktır. Dolayısıyla bugünkü manzaraların siyasi yorumunu biz değil öncelikle MHP yapmalıdır."

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473