banner564

Hamzaçebi: Kurgulayıcısı savcı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Ankara Milletvekili İzzet Çetin ve İzmir Milletvekili Musa Çam ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, emniyet'teki operasyonu değerlendirdi.

Hamzaçebi: Kurgulayıcısı savcı
banner598
Hamzaçebi, "Bu operasyon, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması operasyonunu sıfırlama operasyonudur. Önce paraları, sonra yargıyı, şimdi polisi sıfırlamaya çalışıyorlar. 30 Ağustos'taki şurada da askeri sıfırlamaya çalışacaklar. Erdoğan'ın programı, projesi budur" diye konuştu.
Hamzaçebi, "yolsuzluk soruşturmasını örtbas etmek isteyen Başbakan'ın, önce sulh ceza hakimliği sistemi kurduğunu" öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buralara atamalar yaptılar. Soruşturmayı başlatan hakim, ayakkabı kutularındaki milyon dolarlarla ilgili olarak tutuklu genel müdürün tutukluğuna son veren hakim. Onun verdiği kararlara itirazın yapılacağı hakim de Rıza Zarraf'ın tutukluluğuna son veren hakim. Bu, Rıza Zarraf'ı, bakanları, bakan çocuklarını kurtarma, onlara yönelik operasyon yapmış olan savcıların emrinde görev yapan polisleri susturma operasyonudur. Bu polisler yasadışı şekilde birilerini dinlemişse gereğini yapın. Başbakan'ın emriyle polis herkesi dinlerken, dinleme sonuçlarını Başbakan'a iletirken durum iyiydi. Ne zaman ki hedef Başbakan, bakanlar, yakınları oldu konu değişti, işbirliği bozuldu.

“Meğer hesap sorma işi budur”
İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, bir süre önce, 'Ne yaptıysam Başbakan'ın talimatıyla yaptık, hepsinden haberi vardı' dedi. Erdoğan ise 'Sen benimle kaç kere görüştün ki' diyor. Bir şey görüşeceksen, bakanınla, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürün ile görüş. Onlarla görüşmüyorsun, istihbarat daire başkanını evine, makamına çağırıp, görüşüyorsun. Kimler hakkında, neler yapıldı, kim izlendi, dinlendi, kim kayda alındı bunların sonuçları kendisine sunuluyor. Başbakan, bunun hesabını soracağını söyledi. Biz de Başbakan, Yılmazer ile ilgili suç duyurusu yapacak diye bekliyorduk, meğer hesap sorma işi buymuş. O istihbaratın kapalı kutusu Yılmazer'den, Başbakan ile hangi konularda, hangi görüşmeleri yaptığını açıklamasını bekliyoruz. Polise yönelik operasyon hukuksuzdur. Balyoz ve Ergenekon davalarının savcısı Erdoğan'dı. Bu operasyonun da kurgulayıcısı, savcısı yine Erdoğan'dır, sadece özne değişmiştir."

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474